Bangheta franțuzească este o pâine crocantă la exterior și pufoasă în interior de care nu te vei mai sătura. Merge de minune unsă cu unt, sau cremă de brânză și este un adevărat deliciu la orice masă. Din fericire nu este foarte complicat să o prepari, trebuie doar să ai puțin mai multă răbdare. Uite cum faci cea mai bună baghetă, exact ca la mama ei acasă!
Cum faci bagheta frnțuzească. Metoda exactă cu care nu vei da greș
Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara bagheta:
- 500g făină 550 si 000, în cantități egale;
- 10 grame drojdie uscată
- 15 grame sare de mare
- 400 g apă plată
Cum procedezi:
Într-un vas curat și încăpător se amestecă bine făina, drojdia și sarea de mare. Se adaugă apa, se omogenizează bine, se frământă câteva minute și se acoperă cu folie alimentară. Se dă amestecul la crescut, într-un loc cald, aproximativ jumătate de oră.
După ce a crescut, aluatul se scoate pe blatul ud, se frământă ușor și se trântește pe blat de câteva ori. Apoi se pune înapoi în vas, se acoperă și se mai lasă la crescut cam o oră. Toată această operațiune se mai repetă de două ori.
După ce a crescut frumos aluatul, acesta se împarte în trei părți egale. Se întinde fiecare bucată și apoi se împăturește în câteva straturi într-un dreptunghi. Se acoperă cu o folie alimentară unsă cu ulei și se mai lasă jumătate de oră să crească, tot la loc cald.
Se scoate apoi aluatul și se formează cu grijă bagheta. Se rulează un sul de mărime medie. Se apasă cu degetele la fiecare răsucire apoi se strânge sulul sub el însuși, “înghesuind” aluatul. La final, se rulează până ajunge la lungimea tăvii de copt. Procedați astfel cu fiecare baghetă.
Se așează baghetele în tava tapetată cu hârtie de copt, cu distanță între ele, pentru a nu se prinde una de cealaltă.
Se dă tava la cuptorul preîncălzit la 220 de grade, fără ventilație. După 20 de minute se crestează baghetele cu ajutorul unui cuțit. Se mai coc încă jumătate de oră sau până devin aurii. Poftă bună!