Sfaturi

Cea mai bună metodă de a pune castraveți la borcan pentru iarnă. Rămân crocanți și buni

Cea mai bună metodă de a pune castraveți la borcan pentru iarnă. Rămân crocanți și buni
Cea mai bună metodă de a pune castraveți la borcan pentru iarnă. Rămân crocanți și buni

Vă prezentăm astăzi cea mai bună metodă de a pune castraveți la borcan pentru iarnă. Este o rețetă senzațională, castraveții rămân toată iarna foarte crocanți și gustoși.

Castraveți la borcan pentru iarnă- rețetă simplă cu care mergi la sigur

Ingredientele de care vei avea nevoie

  • 5 kg castraveți – pentru 5 borcane de 1,5 L

Ingrediente necesare pentru fiecare borcan:

  • 4 căței mari usturoi
  • 2-3 frunze de țelină verde
  • 2-3 umbrele de mărar
  • 2 foi dafin
  • 4 boabe ienibahar
  • 10 boabe piper negru
  • 2 linguriță zahăr
  • 2 linguri oțet 9%

Ingredientepentru marinadă:

  • 3 L apă
  • 280 g sare
  • Un sfert linguriță sare de lămâie

Modul de preparare:

Castraveții se spală bine și apoi li se taie capetele. Se acoperă apoi cu apă rece până ce pregătim borcanele.

Fiecare borcan se spală și, de preferat, se sterilizează în cuptor. Apoi în fiecare dintre ele se pun următoarele ingrediente: 5 boabe de piper, 2 boabe ienibahar, 3-4 frunze de țelină verde, 1-2 umbrele de mărar, 1 foaie dafin și 2 căței usturoi tăiați felii.

Apoi se scot castraveții din apa rece, se scurg bine și se așează cât mai practic în borcane, pentur început până la jumătate. Se mai adaugă peste ei 2 căței de usturoi feliați, 2-3 frunze de țelină verde, 1-2 umbrele de mărar, 1 foaie dafin, 5 boabe de piper și 2 boabe de ienibahar. Se completează borcanul cu castraveți așezați cât mai bine.

Borcanele se așează pe o tavă de inox. Peste castraveți se toarnă, în prima fază, apă clocotită. Se pun capace bine sterilizate și se lasă deoparte aprox jumătate de oră.

Se desfac apoi borcanele, se scurge apa din ele și se pune iar la fiert. Peste apă se adaugă sare neiodată și sare de lămâie amestecând până ce sarea se topește. Până ce marinada dă în clocot, se pun în fiecare borcan zahărul și oțetul.

Se toarnă marinada fierbinte în borcane și se acoperă cu capac, foarte bine strâns. Se întorc borcanele cu gura în jos și se acoperă cu o pătură groasă, pentru a se răci treptat. La final se verifică fiecare borcan să fie în regulă și se depozitează în cămară.

 

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi