Gogoșile cu iaurt grecesc se numără printre cele mai simple, dar delicioase deserturi pe care le poți prepara în casă. Sunt un adevărat răsfăț, având în vedere că vor ieși extrem de pufoase. Ingredientul secret le ajută să crească și să își mențină o textură deosebită. Iată cum le vei prepara!
TIMPI DE PREPARARE
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
INGREDIENTE
- 100 g făină
- 1 iaurt grecesc
- 2 linguri zahăr
- 100 g zahăr pentru pudrat
- 1 linguriță praf de copt
- 1 ou
- 1 pahar de ulei pentru prăjit
- răzătură de lămâie sau portocale
Cum se fac gogoșile cu iaurt grecesc
- Se amestecă bine oul cu zahărul, făina și praful de copt.
- Se adaugă iaurtul și se omogenizează. Se adaugă și răzătura de lămâie sau portocale.
- Se obține un aluat dens, ca o cremă. Se lasă la frigider timp de 15 minute.
- Se încinge uleiul la foc mediu.
- Cu ajutorul unei linguri/lingurițe se formează mingiuțe de aluat ce se prăjesc în uleiul încins. Gogoșile cu iaurt grecesc sunt gata când sunt maro-aurii și se ridică la suprafață.
- Se scot cu ajutorul unei spumiere și se pun pe hârtie de bucătărie pentru a se absorbi uleiul în exces.
- Gogoșile se dau prin zahăr tos sau pudră când sunt calde. Cine preferă poate amesteca zahărul cu puțină scorțișoară.
- Gogoșile se vor consuma în aceeași zi în care sunt preparate.