Sfaturi

De ce este gresit sa infofolesti copiii iarna. Mare atentie la aceste greseli!

De ce este gresit sa infofolesti copiii iarna. Mare atentie la aceste greseli!
De ce este gresit sa infofolesti copiii iarna. Mare atentie la aceste greseli!

Cand frigul de afara se inteteste, iar temperaturile scad, tendinta parintilor este de a-si imbraca copilul cat mai gros posibil. Nimic mai rau! Uite de ce este gresit sa infofolesti copiii iarna! Sigur nu stiai asta.

De ce este gresit sa infofolesti copiii iarna

„Copilul trebuie imbracat la fel ca un adult. Daca noua nu ne este frig iarna daca avem un pulovar sau o geaca si caciula adecvata, atunci nici copilului nu ii va fi. Nu spune nimeni ca iarna cei mici trebuie scosi afara in capul gol. Nu este insa deloc necesar sa le dam mai multe bluze de corp si nici sa le punem fularul peste gura ca sa nu respire aer rece“, explica Madalina Giosanu, medic pediatru.

Conform medicului, prea multe haine impiedica libertatea de miscare a copiilor, iar acestia sunt predispusi sa simta frigul.

„La fel se intampla si la picioare. Cu cat vor avea mai multe perechi de sosete, cu atat piciorul este mai strans si va fi rece, deoarece circulatia nu se mai desfaosara asa cum trebuie. In plus, pot transpira, iar transpiratia rece poate duce rapid la raceli sau chiar pneumonii daca micutii stau mult timp asa”, a mai declarat Madalina Giosanu.

Indiferent ca aerul de afara este unul rece, acesta nu este nociv pentru cei mici. Fiecare copil are nevoie de o doza zilnica de aer proaspat, iar medicul specialist confirma acest lucur: „Copiii trebuie scosi zilnic afara, pentru ca aerul le face foarte bine. Nu conteaza ca este iarna. Acum nu spun ca trebuie sa stati cu orele afara daca sunt -20 de grade. Trebuie sa vedem iarna ca toate celelalte anotimpuri si sa iesim la aer“.

In ceea ce priveste banala raceala, medicul afirma ca nu exista motive de ingrijorare daca cel mic raceste de mai multe ori pe an. „Este normal ca un copil sa raceasca, chiar si de 5-6 ori pe an pana la varsta scolara. Asa se formeaza imunitatea clasica. Eu ii sfatuiesc pe parinti sa nu dea de capul lor tot felul de siropuri sau granule naturiste”, a concluzionat aceasta.

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi