Sfaturi

De ce să ștergi chiuveta cu lămâie și încă 6 sfaturi utile în gospodărie!

Nimănui nu-i place să facă curat în baie. Dar cineva trebuie să o facă, pentru că o baie murdară este un lucru și mai neplăcut. Iată 7 sfaturi simple datorită cărora baia ta va fi întotdeauna curată.

1. Perdeaua de duș

Cea mai simplă cale de a înțelege dacă ai de a face cu o gospodină bună sau nu, e să verifici perdeaua din baie. Dacă perdeaua de duș este murdară, nu-ți fă așteptări prea mari.

Pentru a curăța perdeaua de duș de pete galbene și mucegai, șterge zonele afectate cu o perie înmuiată în apă oxigenată amestecată cu apă caldă (1:1), după care clătește perdeaua în mașina de spălat.

2. Cada de baie

Pentru a îndepărta depunerile uleioase de pe suprafața căzii, vei avea nevoie de oțet alb sau sare de lămâie – doi acizi foarte puternici, care elimină ușor murdăria.

Dizolvă o parte de oțet în trei părți de apă. Toarnă soluția într-un spray cu pulverizator, stropește pereții căzii, așteaptă jumătate de oră și înlătură depunerile cu peria. Dar nu uita să folosești mănuși. De asemenea, poți amesteca oțet cu bicarbonat de sodiu pentru a obține reacția necesară și a curăța cada mai rapid.

VEZI: Nu mai arunca periuțele de dinți: 10 idei cum poți să le folosești!

3. Rosturile de la gresie și faianță

Dacă ai pus gresie și faianță în baie, știi că e o mare bătaie de cap. Rosturile de la gresie și faianță se înnegresc cât ai zice pește, mai ales în baie, unde pe chituri se acumulează mucegai și grăsime.

Pentru a curăța rosturile, amestecă 100 de ml de apă cu 100 de grame de bicarbonat de sodiu, până obții o soluție cremoasă, omogenă, asemănătoare cu smântâna și aplică amestecul pe chituri la fel ca în imaginea de mai jos. Lasă soluția să stea timp de 10 minute, după care freacă rosturile cu periuța de dinți până se curăță complet.

4. Gresia și faianța

În ceea ce privește plăcile, ele pot fi curățate cu detergent obișnuit. Iar dacă nu ai un detergent pentru gresie și faianță la îndemână – adaugă 100 g de bicarbonat de sodiu, 100 g de apă oxigenată și 100 g de săpun într-un litru de apă caldă și șterge plăcile cu soluția obținută.

De asemenea, poți trata plăcile cu oțet. Oțetul îndepărtează excelent murdăria și asigură un efect antibacterian durabil. Dar există un minus aici – mirosul. Pentru a înlătura mirosul de oțet poți folosi aromatizatoare, difuzoare de aromă sau uleiuri esențiale. Cu toate că nu ar trebui să fie o problemă dacă ai un sistem de ventilare eficient.

5. Mașina de spălat

Oțetul îndepărtează depunerile de calcar. Amestecă 50 de ml de apă cu 50 de grame de bicarbonat de sodiu și toarnă soluția în sertarul pentru detergent, iar în tambur toarnă 300 ml de oțet ca să obții reacția chimică necesară. Pornește mașina de spălat.

VEZI ASTA: Spală prosoapele în acest mod și vor fi mereu pufoase!

Împreună cu depunerile de calcar, va dispărea mucegaiul și mirosul neplăcut. Mașină de spălat se curăță o dată la fiecare trei luni.

6. Chiuveta

Din cauza depunerilor de calcar și a impurităților din apă, pe robinete, baterii și capete de la duș apar urme care se curăță greu, arată urât și facilitează răspândirea bacteriilor. Pentru a scăpa de ele, nu ai nevoie de soluții scumpe și dăunătoare din magazin.

E suficient să tai o lămâie în jumătate și să ștergi suprafețele afectate cu unul din capete. După ce ai tratat zona cu lămâie, șterge suprafața cu un prosop uscat pentru a înlătura definitiv urmele de calcar.

7. Vasul de toaletă

Pentru a curăța vasul de toaletă, amestecă 100 gr de bicarbonat de sodiu, cu 25 g de sare de lămâie, o linguriță de oțet, o lingură de apă oxigenată sol.6% și 20 de picături de ulei esențial pentru o aromă plăcută.

Amestecă sarea cu bicarbonatul de sodiu într-un bol separat. În alt recipient, amestecă oțetul cu apa oxigenată. Apoi adaugă soluția obținută în primul bol și aplică 20 de picături de ulei esențial. Din amestecul obținut, se prepară biluțe învelite în hârtie pentru copt și se usucă timp de 6 ore. Bilele se pun în vasul de toaletă. Ele dau un miros plăcut și asigură un efect antibacterian durabil. Iar despre cum să cureți wc-ul pas cu pas, am scris un articol întreg.

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi