Eclerele reprezintă un dulce pe gustul tuturor, atât cei mici cât și cei mari el adoră: sunt foarte ușoare, fine, cremoase și pot avea arome diferite, pe gustul fiecăruia. Eclerele sunt și un desert foarte festiv, care arată bine pe mesele de sărbătoare, la aniversări sau la zile importante. Cu acest desert nu dai greș niciodată, mai ales atunci când ai musafiri. Desigur, este minunat și dacă doar vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu un dulce deosebit, special. ețeta noastră este una simplă, cu puține ingrediente, dar rezultatul te va uimi. Eclerele vor ieși cremoase și vor avea o aromă minunată.
Rețeta rapidă de eclere făcute în casă
Ingrediente:
- 200 ml lapte
- 80 g unt
- 130 g faina
- 4 oua
- un praf sare
- crema de vanilie
Ingrediente pentru glazură:
- 100 g ciocolata neagra
- 100 ml smantana pentru frisca
Cum faci eclerele de casă
Prepara crema de vanilie pentru prajituri si da-o la rece, acoperita cu folie alimentara, care sa intre in contact cu crema. Pasul următor este să combini laptele, untul si praful de sare intr-o cratita.
Dă apoi compozitia la foc mediu pana cand untul se topeste, ia cratita de pe foc si adauga faina, apoi amesteca energic.
După asta, lasa compozitia la foc mic pentru inca 2-3 minute, timp in care continua sa intorci aluatul cu o spatula. Mixeaza aluatul pentru 1-2 minute la viteza medie, pentru a il raci.
Ulterior trebuie să adaugi rand pe rand cele 4 oua, mixand bine dupa fiecare. Formeaza mini-eclerele si da-le la cuptor la 180 de grade pentru 30-35 de minute, sau pana cand se rumenesc bine.
Umple mini-eclerele cu crema de vanilie racita. Aceasta este cea mai distractiva parte!
Topeste ciocolata cu smantana pentru frisca la microunde, in runde de 30 de secunde, urmate de amestecare energica. Acoperă toate eclerele cu partea ciocolata în partea de sus, apoi da-le la rece pentru cel putin 30 de minute inainte de servire.
Sa aveți pofta buna!