Sfaturi

Prăjitura Ferrero Rocher: un deliciu cu napolitane, ciocolată și alune

Prăjitura Ferrero Rocher: un deliciu cu napolitane, ciocolată și alune
Prăjitura Ferrero Rocher: un deliciu cu napolitane, ciocolată și alune

Vă plac bomboanele Ferrero Rocher? Atunci această prăjitură este pentru voi! Un deliciu fin, cu ciocolată, napolitane și alune pe care nu îl uiți prea ușor. Această prăjitură dispare din farfurie imediat după ce o faci, pentru că este absolut delicioasă. Unii ar spune că este chiar mai bună decât bomboanele cu același nume!

Cum faci prăjitura Ferrero Rocher la tine acasă

Ingrediente:

  • 6 oua, 12 linguri zahar
  • 200 gr alune prajite
  • 100 gr ciocolata, 125 gr unt (la temperatura camerei)
  • 3 foi de napolitana

Ingrediente pentru glazura:

  • 200 gr ciocolata
  • 3 linguri ulei

Mod de preparare:

Mai intai maruntim alunele prajite. Separam apoi albusurile de galbenusuri. Pornim imediat cuptorul la 200 de grade.

Batem albusurile spuma, apoi adaugam 6 linguri de zahar si amestecam pana obtinem o bezea ferma. Adaugam apoi alunele faramitate si amestecam bine.

Punem o foaie de napolitana pe fundul unei tavi de copt si o acoperim cu jumatate din bezeaua cu alune pregatita anterior. Bagam tava in cuptor pentru 5-6 minute. Repetam procedura cu cealalta foaie de napolitana si restul de bezea.

Intr-o cratita mica, batem galbenusurile cu zaharul ramas si le gatim la bain-marie aproximativ 10 minute. Adaugam apoi ciocolata rupta in bucatele si amestecam pana se dizolva complet.

Luam cratita de pe foc, transferam crema intr-un bol si amestecam bine. Lasam apoi crema sa se raceasca, amestecand ocazional.

Adaugam untul taiat cubulete in crema de ciocolata rece si batem totul cu un mixer.

Punem prima foaie de napolitana intr-o tava si o acoperim cu jumatate din crema de ciocolata. Adaugam apoi cea de-a doua foaie de napolitana si o acoperim cu crema ramasa.

Prăjitura Napolitana cu unt, în două culori. Așa bunătate nu ai mai mâncat

Adaugam si ultima foaie de napolitana. Punem un tocator deasupra pentru a presa foile.

Pregatim glazura. Rupem ciocolata in bucatele si o stropim cu ulei. O topim apoi in cuptorul cu microunde si o turnam peste ultima foaie de napolitana.

O intindem frumos cu un cutit. Deasupra putem presara alune tocate. Lasam glazura sa se intareasca, apoi taiem napolitana si o servim impreuna cu cei dragi.

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi