Sfaturi

Fă asta când prepari șnițele de pui. Vor ieși mai fragede ca niciodată

Fă asta când prepari șnițele de pui. Vor ieși mai fragede ca niciodată
Fă asta când prepari șnițele de pui. Vor ieși mai fragede ca niciodată

Iată cum poți prepara cele mai fragede șnițele de pui, foarte aromate și moi. Cele mai iscusite gospodine au dezvăluit secretul pentru o carne fragedă.

Este o rețetă simplă, pentru care avem nevoie de doar câteva ingrediente, însă cea mai grea parte este să pregătim niște șnițele care să fie moi și fragede. Acest lucru este cel mai simplu de realizat cu carnea de pui, însă același procedeu este în cazul oricărui tip de carne pe care îl folosim.

Iată de ce ingrediente avem nevoie pentru această rețetă:

– 2 bucăți de  piept de pui (600-700g)

– sare, piper

– făină

– 3 ouă

– pesmet

– ulei pentru prăjit

Cum se fac şniţelele din piept de pui

Tăiem carnea de pui în fâşii potrivite ca mărime. Vrem să încapă perfect într-o farfurie, fără să fie prea mare sau prea mic. De asemenea, nu trebuie să tăiem carnea prea subțire, pentru că aceasta se va usca atunci când vom pune șnițelele în tigaie și putem spune adio cărnii fragede!

Un sfat pentru atunci când tăiem puiul este să îl ținem apăsat cu mâna ca să nu alunece. Mai putem să umezim un prosop și să îl punem sub tocător, să nu avem parte nici de surprize sau accidente neplăcute.

Pasul următor este să batem carnea de pui cu ciocanul pentru șnițele. Mai întâi, punem sare și piper pe ea, iar apoi o batem încet, cu grijă să nu destrămăm puiul care este destul de firav la atingere.

Pentru a face crusta, avem nevoie de trei ouă bătute, de pesment și de făină. Le punem pe toate în recipiente separate, pentru că puiul urmează să treacă prin toate trei. În ouă punem și un praf de sare, pentru gust.

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi