Sfaturi

Înghețată de casă gata în timp record. Cel mai bun sandviș de înghețată pe care l-ai încercat

Înghețată de casă gata în timp record. Cel mai bun sandviș de înghețată pe care l-ai încercat
Înghețată de casă gata în timp record. Cel mai bun sandviș de înghețată pe care l-ai încercat

Această înghețată de casă super fină și aromată, aranjată într-un sandviș de biscuiți, este pur și simplu delicioasă! Se face atât de repede și poate fi servită cu succes musafirilor sau la evenimente importante din familie. Căutați biscuiți cât mai mari și mai fragezi pentru a obține un sandviș de înghețată generos!

Cum faci înghețată de casă în formă de sandviș

Ingredientele de care vei avea nevoie:

  • 400 g smântână pentru frișcă 30-35%
  • 200 g lapte condensat
  • 2 lingurițe zahăr vanilinat
  • 200 g biscuiți de mărime mare
  • stafide
  • o linguriță de esență de rom

Modul de preparare:

Pentru această înghețată am ales aroma de rom cu stafide, însă puteți opta pentru orice altă aromă vă face plăcere.

Pentru început smântâna rece se toarnă într-un vas încăpător și se bate cu mixerul până ce devine spumoasă și tare. Apoi se adaugă laptele condensat (tot rece, de la frigider), zahărul vanilinat, o linguriță de esență de rom,  și o mână de stafide (după preferințe puteți adăuga și mai multe). Se amestecă totul foarte bine, până la obținerea unei compoziții omogene.

O tavă de mărime medie cu pereții înalți se tapetează cu folie de aluminiu. Se așează un strat de biscuiți, apoi se întinde toată crema obținută și se pun iarăși biscuiți deasupra. Se învelește totul cu o folie din plastic și se dă la congelator peste noapte ( dacă că grăbiți o puteți lăsa doar câteva ore).

Înghețata se va scoate apoi ușor din tavă, datorită foliei de aluminiu. Se servește cu un sirop de caramel, ciocolată, fructe sau ca atare. Este un desert minunat care va fi, cu siguranță, pe gustul tuturor! Puteți încerca numeroase arome: vanilie, fruncte de pădure, ciocolată, caramel. Tot ce trebuie să faceți este să adăugați un ingredient care să îi ofere aroma dorită ( de exemplu o mână de mure date prin blender, sau un sirop de caramel, sau ciocolată topită).

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi