Sfaturi

Cea mai bună prăjitură FĂRĂ ZAHĂR! Se face în numai 10 minute, din ingrediente pe care le ai prin casă

Cea mai bună prăjitură FĂRĂ ZAHĂR! Se face în numai 10 minute, din ingrediente pe care le ai prin casă
Cea mai bună prăjitură FĂRĂ ZAHĂR! Se face în numai 10 minute, din ingrediente pe care le ai prin casă

Aceasta este cu adevărat ceamai gustoasă prăjitură fără zahăr pe care ai încercat-o! Rețeta este una simplă, cu ingrediente care sunt la însemâna oricui și care îi oferă o aromă incredibilă. Se merită să o încerci măcar o dată și sigur nu vei mai renunța la această rețetă. Iată care sunt pașii de care trebuie să ții cont, ca să obții cea mai fragedă și bună prăjitură de casă.

Prăjitură fără zahăr, cu un gust aparte

Pentru a prepara acest desert special ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 măr mare și proaspăt (de preferat să fie un soi mai dulceag)
  • 30 g făină de ovăz
  • 5 g praf de copt
  • Vanilie după gust
  • 1 ou
  • 170 g mascarpone (sau smântână, brânză de vaci)

Cum se prepară:

Mărul se spală, se curăță de coajă și se dă prin răzătoare. Cel mai indicat este să folosiți răzătoarea mică, pentru a obține o textură mai plăcută. Se amestecă apoi cu făina de ovăz, praful de copt, vanilia și oul. Trebuie să obțineți un aluat omogen, legat bine, dar nu foarte tare.

Într-o tigaie mare se pune un cub de unt și apoi se întinde bine aluatul obținut, cu ajutorul unei linguri. Se presează pentru a forma un fel de clătită și se lasă la copt la foc mic, timp de 4-5 minute.După 4-5 mintue se întoarce cu ajutorul unei palete mari și se coace încă 2 minute.

Clătita se scoare la răcit și apoi se taie în 4. Trebuie să obțineți patru triunghiuri egale.

Brânza mascarpone se bate cu mixerul timp de 2-3 minute până devine mai cremoasă. Apoi, pe o tavă, se întinde un triunghi, se așează apoi un strat de mascarpone, apoi următorul triunghi, iar mascarpone și tot așa. Ultimul strat trebuie să fie de mascarpone. Se pudrează prăjitura cu cacao sau cu scorțișoară, după gust și se dă la rece pentru 30 de minute- o oră. Poftă bună!

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi