Sfaturi

Prăjitură cu biscuiți și cremă răcoritoare de lamâie. FĂRĂ COACERE

Prăjitură cu biscuiți și cremă răcoritoare de lamâie. FĂRĂ COACERE
Prăjitură cu biscuiți și cremă răcoritoare de lamâie. FĂRĂ COACERE

Încercați această prăjitură cu biscuiți și cremă răcoritoare de lămâie și cu siguranță va deveni preferata voastră pentru sezonul cald. Se face fără coacere și are o aromă fructată, deosebită. Iată care sunt ingredientele necesare și cât de simplu este modul de preparare!

Prăjitură cu biscuiți și cremă răcoritoare de lamâie, un deliciu absolut pentru toată lumea

Ingrediente blat:

150 g ciocolată cu alune
200 ml lapte condensat
36 biscuiți

Ingrediente crema de lămâie:

200 ml lapte condensat
180 g unt cu 80% grăsime
120 ml zeamă de lămâie
2 linguri făină
7 linguri zahăr
1 plic zahăr vanilat
un praf de sare

Ingrediente glazură:

2 linguri ulei
350 g ciocolată menaj

Cum se prepară:

Pentru început se prepară blatul într-un mod foarte simplu. Ciocolata se rupe în bucățele și se amestecă cu laptele. Se pune totul la foc mic și amestecă încontinuu până când se topește toată ciocolata. După ce această compoziție s-a răcorit, se amestecă cu biscuiții mărunțiți în prealabil. Se întinde totul într-o tavă și se presează ușor cu o lingură. Se dă tava la frigider.

Pentru cremă, laptele se amestecă cu zahărul, zeama de lămâie, zahărul vanilat și făina. Se pune compoziția la foc mic și se amestecă încontinuu cu o lingură de lemn. Crema trebuie să se îngroașe. Se dă apoi la o parte și se lasă la răcorit 5-10 minute. Se amestecă apoi cu untul la temperatura camerei, până ce se obține o cremă fină, omogenă.  Puteți folosi mixerul în acest pas.

Crema se întinde peste blatul din frigider și se dă din nou la rece. Între timp se va prepara glazură. Ciocolata se amestecă cu uleiul și se topește totul la bain marie. Glazura răcorită se toarnă peste prăjitură. Se lasă la frigider cel puțin 6 ore sau, mai bine, peste noapte. Se servește alături de o cupă de înghețată de vanilie, sau ca atare. Poftă bună!

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi