Uite cum prepari cea mai bună și aromată prăjitură fără coacere! Arată pur și simplu spectaculos și gustul ei este pe măsură. Este un desert perfect pentru zilele călduroase de vară în car enu vrei să ponești cuptorul. Se face aât de repede, este răcoritoare, fină și foarte aromată!
Prăjitura fără coacere în două culori este cel mai bun desert pe care l-ai gustat vreodată
Ingrediente:
- 1,5 kg biscuiți simpli de vanilie
- 150 ml cafea
- 50 g ciocolată de menaj
Ingrediente pentru crema de ciocolată:
- 600 ml frișcă
- 600 g ciocolată
- 100 g unt
Ingrediente pentru crema de vanilie:
- 1 l lapte
- 200 g zahăr
- 2 gălbenușuri
- 10 linguri amidon
- 100 g unt
- o fiolă esență de vanilie
- 2 pliculețe zahăr vanilat
- sare
Cum se prepară:
Mai întâi se pregătește crema de ciocolată urmând pașii descriși în continuare. Frișca lichidă se pune la fiert la foc mic, amestecând încontinuu. Se adaugă ciocolata care a fost ruptă în bucăți și se amestecă până ce aceasta se dizolvă complet. Se ia de pe foc și se lasă să se răcorească.
Pentru crema de vanilie laptele se amestecă cu zahărul, amidonul, zahărul vanilat, sarea și 2 gălbenușuri.Aceasă compoziție se pune într-un vas pe aragaz, de asemenea la foc mic. Când se încălzește se adaugă untul, vanilia și se lasă la fiert până devine o cremă densă. Apoi se dă deoparte și se lasă la răcorit.
Prăjitura se montează foarte ușor. Biscuiții se înmoaie câte unul în cafea și se întind pe o tavă. Se adaugă deasupra un strat de cremă cu vanilie, urmează încă un strat de biscuiți și apoi un strat de cremă cu ciocolată. Se mai pune un strat de biscuiți și la final crema de vanilie rămasă. Se decorează cu ciocolată dată prin răzătoarea cea mai mică. Se dă prăjitura la frigider pentru 6-8 ore și apoi poate fi tăiată și servită. Poftă bună tuturor!