Sfaturi

Jeleuri de casă delicioase pentru copii și nepoței! Mult mai bune decât cele de la magazin

Jeleuri de casă delicioase pentru copii și nepoței! Mult mai bune decât cele de la magazin
Jeleuri de casă delicioase pentru copii și nepoței! Mult mai bune decât cele de la magazin

Fă-le o surpriză frumoasă copiilor sau nepoților tăi și prepară aceste jeleuri de casă absolut delicioase. Ai nevoie de ingrediente puține și vei obține niște jeleuri mult mai bune dar și mai sănătoase decât cele de la magazin. Nu au chimicale, arome artificiale și niciun fel de conservanți. Îi vei impresiona cu siguranță pe cei mici, dar și pe cei mari.

Cum prepari cele mai gustoase jeleuri de casă pentru cei dragi

Modul de preparare este unul foarte simplu. Ai nevoie de puține ingrediente și rezultatul va fi grozav!

Ingrediente necesare pentru jeleuri:

  • 300 ml suc de fructe
  • 100 g zahăr (sau îndulcitor)
  • 50 g gelatină instant

Modul de preparare:

Într-un vas curat se amestecă foarte vine sucul de fructe cu zahărul sau îndulcitorul. Se încălzește acest amestec până ce zahărul s-a dizolvat complet și apoi se încorporează gelatina. Se omogenizează totul foarte bine.

Următorul pas este să ungi un vas din yena cu puțin ulei. Toarnă apoi amestecul în vas și dă-l la frigider pentru câteva ore sau peste noapte.

Scoate vasul din frigider și pune-l pentru 20 de secunde într-un alt vas mai mare, umplut cu apă firbinte. Astfel vei scoate mult mai ușor jeleul din vasul de yena. Răstorană jeleul pe un tocător de lemn și porționează-l cu ajutorul unui cuțit uns cu puțin ulei.

Acest jeleu de casă din suc de fructe va fi cu siguranță pe gustul copiilor. Alege să folosești un suc de fructe natural, dacă vrei ca jeleul să fie plin de vitamine și nutrienți. Dacă faci suc natural in fructe, nu uita să îl strecori foarte bine printr-o sită deasă sau printr-un tifon. Sucul nu trebuie să conțină pulpă sau semințe.. Astfel jeleul va ieși foarte fin, cu o consistență plăcută. Dacă sucul pe care l-ai preparat este suficient de dulce poți reduce cantitatea de zahăr cât de mult dorești. Poftă bună la cel mai gustos și fin jeleu!

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi