Ce poate fi mai delicios în timpul postului decât o mâncare de vinete cu roșii și usturoi? Se face tare simplu, este gustoasă, hrănitoare și ușoară. Merge de minune și în afara zilelor de post, alături de carne sau alte preparate asemănătoare. Uite cum pregătești acest fel de mâncare super gustos!
Mâncare de vinete cu roșii și usturoi, care se face super rapid și ușor
Ingredientele de care ai nevoie:
-2 vinete de mărime medie
– 1 ardei kapia
– 1 kilogram de roșii
– 1 ceapă
– 3 căței de usturoi
– ulei
-sare și piper după gust
– cimbru, busuioc
Mod de preparare:
Pentru început se pregătesc vinetele. Se spală, se taie în cubulețe și se pun într-un vas cu apă și o linguriță de sare. Se lasă timp de o oră în această apă.
Ceapa se toacă mărunt, la fel și ardeiul kapia. Se pun în tigaie, la foc mic, cu două linguri de ulei, să se înmoaie.
Roșiile se opăresc în apă fierbinte și se curăță de coajă. Se taie în cubulețe și se pun peste legumele din tigaie. Se condimentează cu sare și piper și se lasă la foc mic până compoziția scade la jumătate.
Între timp vinetele se scot din apă, se scurg și se pun într-o tigaie, cu o lingură d eulei, să se rumenească bine. Când s-au rumenit se adaugă peste legumele din tigaie. Se mai lasă totul la foc timp de 10 minute. Se condimentează cu usturoiul tocat mărunt, cimbru, pătrunjel sau busuioc proaspăt. Poftă bună!