Ingrijire

Porumbelele sunt pansament pentru organism. Normalizează metabolismul, tensiunea arterială și digestia

Porumbelele sunt pansament pentru organism. Normalizează metabolismul, tensiunea arterială și digestia
Porumbelele sunt pansament pentru organism. Normalizează metabolismul, tensiunea arterială și digestia

Porumbelele sunt fructele porumbarului, un arbust cu spini lipicioși, asemănători cu o tufă. Fructele acestui arbust au numeroase proprietăți benefice pentru organism. Fiind o plantă des ignorată, mulți oameni nu cunosc îndeaproape beneficiile pe care aceste fructe le oferă. Iată de ce sunt atât de importante porumbelele în alimentația ta!

Ce conțin porumbelele și cum le folosești

Porumbelele sunt bogate în fructoză, ulei esențial, glucoză, zaharoză, acizi organici, taninuri, pectină, fier, vitamina A, B1, B2, C, E, PP, potasiu, substanțe aromatice, calciu, mangan, zinc, fosfor, crom, cobalt, sodiu și iod. De aceea ele oferă organismului foarte multe beneficii. printre care amintim următoarele:

  • Normalizează funcția ficatului și digestia, îndepărtează senzația de balonare și gazele.
  • Curăță sângele și întregul organism, favorizând procesul natural de detoxifiere.
  • Normalizează metabolismul și te ajută să scapi de kilogramele în plus.
  • Reglează tensiunea arterială și protejează pereții vaselor de sânge. Totodată ajută la reducerea nivelului de colesterol din sânge și protejează inima.
  • Acționează ca un puternic sedativ natural și te ajută astfel să faci față durerilor de cap, nevralgiilor de orice fel și durerilor menstruale.
  • Reduc nivelul de inflamație din corp și lucrează profund asupra sistemului imunitar.
  • Protejează gingiile și reduc inflamația din cavitatea bucală și sângerările gingivale

Fructele de porumbar sunt foarte bune pentru femei, în special în perioada menstruației. Acestea îndepărtează durerile, balonarea și disconfortul resimțit în această perioadă. Ceaiul de porumbele face minuni pentru persoanele care nu se pot odihni bine noaptea. Decoctul din aceste fructe este benefic pentru infecțiile urinare, dermatită și erupții ale pielii.

Infuzia din porumbele face minuni pentru persoanele care au tensiune arterială mare și probleme cu inima. Totodată aceasta poate fi consumată cu succes și de către bărbații care au afecțiuni ale prostatei.

Atenție! Nu este recomandat consumul porumbelelor de către persoanele care au o intoleranță la această plantă. Cereți întotdeauna sfatul medicului, înainte de a apela la orice remediu naturist.

You may also like

Comments are closed.

More in Ingrijire