Prăjitura Boema este una dintre cele mai cunoscute prăjituri de cofetărie: fină, delicată și foarte ușoară. Cu siguranță o știe toată lumea și este extrem de iubită atât de către adulți cât și de către copii. Acum o poți prepara chiar la tine în bucătărie, după o rețetă simplă, cu ingrediente pe care le ai și tu în frigider.
Cum faci prăjitura Boema, cea mai fină prăjitură de cofetărie
Pentru a prepara acest desert ai nevoie de următoarele ingrediente:
- Blat:
- 5 oua
- un praf de sare
- 8 linguri zahar
- 3 linguri apa
- 8 linguri faina
- 3 linguri cacao
- esenta de rom (pentru insiropat)
- Crema:
- 1 ou intreg
- 100 g margarina
- 5 linguri zahar
- 3 lingurite ness
- 200 ml frisca
- Decor:
- 200 ml frisca
- ciocolata rasa
Blat: Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana devine compozitia lucioasa, ca pentru bezea. Adaugam apa si galbenusurile, amestecand de jos in sus. Incorporam faina si cacaua in compozitie. Punem compozitia in tava si o punem in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Lasam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Lasam apoi blatul sa se raceasca si il insiropam bine cu esenta de rom amestecata cu putina apa si zahar dupa gust.
Crema: Oul, margarina, zaharul si ness-ul se pun la topit pe baie de apa. Se lasa apoisa se raceasca. Se bate frisca, se adauga compozitia racita si se omogenizeaza.
Asamblare: Se pune blatul insiropat in tava in care s-a copt. Se adauga crema peste blat si se intinde in strat uniform. Se decoreaza cu frisca si ciocolata rasa.