Sfaturi

Prăjitura Caraiman, rețeta originală de pe vremea mamei. Foarte fină și cremoasă

Prăjitura Caraiman, rețeta originală de pe vremea mamei. Foarte fină și cremoasă
Prăjitura Caraiman, rețeta originală de pe vremea mamei. Foarte fină și cremoasă

Cu siguranță toată lumea își amintește d epărjitura Caraiman, una dintre cele mai iubite prăjituri de pe vremuri. Mamele și bunicile o pregăteau pentru mesele festive și era un adevărat deliciu pentru toată lumea. Uite cum faci prăjitura Caraiman acasă la tine, cu o rețetă originală de pe vremuri.

Rețeta prăjiturii Caraiman. Cum ă făceau mamele noastre

Ingredintele necesare pentru blat și cremă:

Citește și: Prăjitura BOEMA de casă

  • Aluat:
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 100 gr faina
  • 50 ml ulei
  • 500 gr faina
  • 10 gr copt
  • o esenta de rom
  • Crema:
  • 500 gr zahar tos
  • 80 gr faina alba
  • 300 gr nuci
  • 250 gr margarina
  • 1 l de lapte fierbinte
  • o esenta de rom
  • Glazura:
  • 150 gr ciocolata amaruie
  • 50 gr margarna
  • 50 ml apa

Modul de preparare:

Blat: Amestecam bine zaharul cu ouale, apoi adaugam pe rand in compozitie laptele, uleiul, esenta de rom si praful de copt. Incorporam treptat faina in compozitie pana obtinem un aluat ca de paine. Il impartim in 6 bucati si coacem fiecare foaie pe dosul unei tavi (unsa cu ulei si pudrata cu faina) 10 minute la 180 C.

Crema: Topim zaharul, apoi turnam faina si nucile si amestecam totul foarte bine. Luam crema de pe foc si adaugam putin cate putin laptele. Dupa ce am turnat tot laptele, punem crema pe foc, iar cand incepe sa se ingroase o putem lua. Dupa ce s-a racit putin, punem margarina si amestecam totul foarte bine.

Glazura: Topim pe foc ingredientele si le amestecam bine pana se omogenizeaza foarte bine iar glazura este gata.

Asamblarea prajiturii: Pe prima foaie vom pune un strat de crema si vom continua asa si cu celelalte foi iar pe ultima foaie punem glazura. Lasam la rece 4 ore prajitura, apoi poate fi servita! Poftă bună tuturor!

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi