Sfaturi

Prăjitura cu gem și aluat răzuit :super rapidă, cu gust inconfundabil. Se mănâncă INSTANT

Prăjitura cu gem și aluat ras:super rapidă, cu gust inconfundabil. Se mănâncă INSTANT
Prăjitura cu gem și aluat ras:super rapidă, cu gust inconfundabil. Se mănâncă INSTANT

Prăjitura cu gem și aluat răzuit este foarte populară mai ales în perioada postului. Cu siguranță toată lumea o știe, iar mamele și bunicile noastre o pregătesc dintotdeauna. Nu este consumată doar în post, ci se pregătește chiar și pentru mese festive și sărbători, fiind foarte apreciată și iubită.

Cum faci prăjitura cu gem și aluat răzuit în cel mai simplu mod

În primul rând pentru această prăjitură este ideal să folosiți un gem mai acrișor, nu foarte dulce și cât mai dens. Așa veți obține o prăjitură cțt mai închegată și mai bună, exact așa cum trebuie să fie.

Ingrediente necesare:

250 g margarină

150 g zahăr

100 ml apă rece

550 g făină

un plic de praf de copt

esență de lămâie

2 plicuri de zahăr vanilat

sare

400 g gem prune

50 g nucă

Mod de preparare:

Margarina trebuie să fie la temperatura camerei. Aceasta se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat și esența de lămâie. După ce amestecați bine, se adaugă apă. Continuați omogenizarea până când zahărul începe să se dizolve.

Făina și praful de copt se amestecă într-un alt bol. Apoi, acest amestec se pune treptat peste cel din margarină și zahăr. La final, aluatul trebuie să nu fie lipicios, dar ușor moale.

Se taie un sfert din aluat și se pune într-o folie alimentară. Se introduce în congelator până când va fi tare (aproximativ 20 de minute).  Restul aluatului se întinde într-o tavă de aproximativ 25x35cm.

Nuca tocată și gemul se amestecă bine și se adaugă esență de rom, zahăr vanilat sau altă aromă pe care o doriți. tot amestecul se toarnă în tavă.

Se scoate aluatul din congelator și se rade peste prăjitură. Stratul trebuie să fie uniform. Prăjitura cu gem și aluat răzuit se dă la cuptor pentru aproximativ 30 de minute și se scoate când este rumenită bine.

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi