Prăjitura cu morcov și mere este un adevărat deliciu pentru cei care iubesc prăjiturile dense, sățioase și aromate. Poate fi consumată cu încredere și atunci când țineți post. Iată cum se prepară:
Cum faci prăjitura cu morcov și mere. O metodă super simplă
Ingrediente Prajitura cu morcov si mere:
1 cana morcov ras
1 cana mar ras
1 cana zahar
1 cana ulei
100 g stafide
3 cani faina cernuta
zeama si coaja de la o portocala
1-2 lingurite scortisoara
1 plic praf de copt
esenta de rom
Mod de preparare:
Amestecam uleiul cu zaharul, apoi adaug pe rand morcovul, marul, scortisoara, sucul de portocala, coaja rasa a acesteia, faina cernuta si amestecata cu praful de copt, la sfarsit stafidele si esenta de rom.
Pregatim o tava, nu prea mare (aprox 20×40 cm), o ungem cu ulei si o tapetam bine cu faina si turnam compozitia omogenizata bine.
Tava merge in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, astfel incat sa nu se arda, unde va petrece intre 45-60 min. Testati cu o scobitoare pentru a vedea daca este coapta.
Dupa coacerea prajiturii, o lasati sa se raceasca bine inainte sa o portionati si sa o pudrati cu zahar.
Peste aceasta prajitura senzationala puteti turna o glazura de ciocolata si veti obtine un desert foarte rafinat pentru momentele in care aveti musafiri. Este un desert versatil care poate fi transformat chiar si in tort, cu o crema de branza aerata si aromata cu vanilie.