Prăjitura de post Zebra este un desert pe care îl știi cu siguranță din copilărie. Este pregătită foarte des în timpul postului și este deosebit de gustos și aromat. Textura sa pufoasă te va cuceri încă de la prima felie! Uite cum prepari prăjitura de post Zebra într-un timp record.
Prăjitura de post Zebra, cel mai delicios desert
Ingrediente pentru rețeta acestei prăjituri de post absolut delicioase! Aveți nevoie de următoarele:
- 350g făină
- 250ml ulei
- 250ml apă minerală
- 150g zahăr
- 2 linguri cacao
- 2 linguri esență de rom
- 1 linguriță coajă de lămâie
- 1 linguriță coaja de portocală
- 1 praf sare
- 10g praf de copt
- 100g nucă măcinată (opțional)
Mod de preparare
Mai întâi de toate se dă la cuptor și îl fixăm la 180 de grade. Se pun într-un vasulei, apă minerală, zahăr, coaja rasă de lămâie și portocală, sare și amestecăm cu un tel până când se formează o compoziție omogenă.
Se adaugă treptat făina cernută împreună cu praful de copt, e important să o cernem pentru a se aera, iar preparatul să devină pufos. După ce s-a incorporat complet, se toarnă aproximativ două treimi de aluat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se întinde aluatul pe toată suprafața.
În restul de aluat păstrat se pune cacao cernută și esența de rom. Se amestecă totul foarte bine cu ajutorul unui tel pentru a se omogeniza. Se toarnă și acest aluat în tavă peste cel dinainte, astfel încât modelul care va rezulta să fie unul ca de zebră. Se presară cu nucă (sau nu) depinde de preferințe!
Se va pune tava la cuptor pentru aproximativ 40 de minute sau până când trece proba scobitorii. Se lasă la răcit complet și apoi se consumă ca atare. Poftă bună la prăjitura de post Zebra, unul dintre cele mai delicioase deserturi pe care le-ai mâncat vreodată!