Sfaturi

Prăjitura Televizor- desertul sofisticat al copilăriei se prepară foarte ușor

Prăjitura Televizor- desertul sofisticat al copilăriei se prepară foarte ușor
Prăjitura Televizor- desertul sofisticat al copilăriei se prepară foarte ușor

Mai ții minte prăjitura Televizor? Era unul dintre cele mai speciale deserturi preparat de mame și bunici: o prăjitură plină de cremă și foarte aromată, care se prepară foarte ușor. Încearcă acest desert și cu siguranță îți vei aminti cu drag de copilăria ta! Nu există om să nu fi gustat măcar o dată acest desert minunat: blat de cacap, pandișpan și o cremă cu unt foarte fină.

Cum prepari prăjitura Televizor

Ingrediente pentru cele două blaturi de cacao:

  • 250 g făină
  • 120 g unt, la temperatura camerei
  • 4 linguri cacao
  • 150 ml lapte
  • 120 g zahăr
  • 5 ouă
  • o linguriță praf de copt

Ingrediente pentru blatul de vanilie:

  • 5 linguri zahăr
  • 5 linguri făină
  • 4 linguri apă
  • 4 ouă
  • esență vanilie
  • un plic praf de copt

Ingrediente pentru cremă:

  • 250 g zahăr
  • 200 ml lapte
  • două linguri făină
  • 250 g unt
  • esență de rom

Cum se prepară prăjitura Televizor

Pentru blaturile de cacao separați albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă cât mai tare, împreună cu zahărul. Gălbenușurile se amestecă foarte bine cu untul, cu pudra de cacao, cu lapte și cu făină.

Se toarnă apoi spuma de albușuri peste crema de gălbenușuri și omogenizați. La final, adăugați și praful de copt și amestecați iar. Luați o tavă, în care puneți hârtie de copt și turnați aluatul. Băgați tava la cuptorul preîncălzit și lăsați-o pentru aproximativ 20-25 de minute.

După ce este gata, blatul trebuie lăsat să se răcească. Între timp, începeți să pregătiți blatul de vanilie. Separați și de data aceasta albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă împreună cu zahărul. După aceea, adăugați în această spumă gălbenușurile, unul câte unul.

Amestecați bine și puneți și făina cu praful de copt, puțin câte puțin. Încorporați foarte bine compoziția. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, turnați aluatul și băgați-l la cuptor pentru 25 de minute. Și acesta trebuie lăsat să se răcească, după ce se coace.

Crema: laptele se amestecă bine cu făina și se pune pe foc mic. Aveți grijă să amestecați, ca să nu apară cocoloașele. Crema trebuie lăsată pe foc, până când se îngroașă. Frecați bine untul cu zahărul și apoi puneți esența de rom.

După aceea, puneți untul în crema de lapte și amestecați foarte bine. Compoziția trebuie să se răcească, înainte să o puneți în prăjitură.

Când blatul de cacao s-a răcit, îl tăiați pe jumătate. Prima parte din blat trebuie să fie așezată într-o tavă. Peste acesta puneți un strat de cremă, apoi blatul de vanilie. Turnați și restul cremei, iar deasupra puneți al doilea blat de cacao.

Se ornează după preferințe!

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi