Sfaturi

Prăjitura fără coacere, în glazură cremoasă de ciocolată. Gata în timp record

Prăjitura fără coacere, în glazură cremoasă de ciocolată. Gata în timp record
Prăjitura fără coacere, în glazură cremoasă de ciocolată. Gata în timp record

Dacă vrei o prăjitură rapidă și foarte gustoasă poți prepara acest desert fără coacere extrem de delicios și rapid. Ai nevoie doar de ingrediente simple pe car eprobabil deja le ai în bucătăria ta. Profită de această rețetă ori de câte ori trebuie să pregătești ceva rapid pentru cei dragi sau pentru musafiri neașteptați.

Cum faci prăjitura fără coacere, în glazura cremoasă de ciocolată

Ingrediente necesare:

800 g biscuiti

Pentru crema de interior:

Citește și: Negresă gata în 30 de minute. Ai nevoie de doar 3 ingrediente și rezultatul este delicios

200 g zahar
60 g cacao
240 ml apa
150 g unt
esenta de vanilie

Pentru glazura:

120 ml frisca lichida
120 g ciocolata amaruie

Pentru decor

bombonele colorate

Cum o prepari:

Pe foc se pun zaharul si cacaua, se amesteca si apoi se toarna treptat apa.

Se lasa la fiert aproximativ 7-8 minute, pana se formeaza un sirop mai gros, apoi se trage vasul de pe foc, se pune esenta, se amesteca si se lasa la racit.

Intre timp, untul se bate spuma, apoi se amesteca usor cu siropul de ciocolata, pana la epuizarea acestuia.

Biscuitii se asaza intr-un vas care nu se lipeste, alternativ cu crema de ciocolata.

Se acopera cu folie de plastic .si se lasa la frigider o ora.Pentru glazura, se fierbe frisca, se toarna peste ciocolata rupta bucati, se amesteca si se toarna apoi peste prajitura cu biscuiti, scoasa de la frigider. Se mai lasa la rece trei ore.Se decoreaza cu bombonele colorate.

Poftă bună!

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi