Prajitura Valurile Dunarii este un adevărat deliciu pe care mamele si bunicile il pregateau la cele mai speciale ocazii. Este un desert putin mai complicat, care necesita timp si efort extra, dar rezultatul cu siguranta se merita si nu va fi uitat usor! Faceti aceasta prajitura pentru familie si prieteni si acestia vor fi impresionati! Iată de ce aveti nevoie:
Prăjitura Valurile Dunarii, ca la mama acasa
Ingrediente pentru blat:
500 g visine din compot
400 g faina
200 g unt moale
6 oua
180 g zahar
6 linguri de lapte
2 linguri de cacao
1 plic praf de copt
esenta de vanilie
un praf de sare
Ingrediente pentru crema:
150 g unt moale
500 ml lapte
100 g zahar
2 galbenusuri
60 g amidon sau faina
esenta de vanilie
Ingrediente pentru toping:
300 g ciocolata
50 g unt
Mod de preparare blat:
Intr-un bol se vor mica untul la temperatura camerei cu zaharul, sarea si esenta de vanilie. Ingredientele trebuie sa fie foarte bine incorporate si sa se obtina un altual omogen, consistent. Peste acest aluat vom adauga ouale treptat si amestecand continuu.
În alt vas se vor amesteca cu grija faina si praful de copt. Se adauga si faina cate putin, peste compozitia din bol amestecand pana la omogenizare. Peste aceasta va trebuie sa adaugati si 4 linguri de lapte. Este foarte important sa amestecati mereu.
Aceasta compozitie urmeaza sa fie impartita in doua parti egale cantitativ. Peste ce-a de-a doua parte adaugati cacao de buna calitate si cele 2 linguri de lapte ramase, amestecand.
Tapetati o tava cu hartie de copt si apoi turnati prima parte a compozitiei peste niveland bine. Cea de-a doua compozitie de cacao se adauga peste prima compozitie de vanilie, niveland si pe aceasta. Peste aceasta vom aseza estetic din loc in loc visinile din compot.
Cuptorul se incalzeste la 170 de grade și se da tava la cuptor cam 40 de minute.
Cum faci crema pentru prajitura Valurile Dunarii:
Intr-o oala cu fundul gros se amesteca amidonul (sau faina) cu laptele turnat treptat pana la dizolvarea amidonului. Adauga apoi galbenusurile, zaharul si esentga amestecand continuu pana la incorporarea tuturor ingredientelor.
Vasul se da la foc mic si deasupra se toarna restul de lapte. Vom amesteca continuu pana ce compozitia va capata o textura ingrosata. Cand este gata se lasa la racit. Dupa ce s-a mai racorit se adauga si untul, putin cate putin. Se incorporeaza tot treptat.
Crema se aseaza peste blat, se niveleaza si se pune totul la frigider.
Mod de preparare toping:
Intr-un vas se pun ciocolata sfarmata si untul. Se topesc toate intr-o oala pe aburi amestecand continuu. Cand acestea sunt gata se lasa crema la racit complet.
Mod de preparare prajitura:
Se toarna topingul peste blatul si crema de vanilie din frigider si apoi se da toata prajitura la frigider pana se intareste bine (pret de cateva ore sau chiar peste noapte)