Sfaturi

Plăcintă cu brânză dulce și aluat fraged: un vis pufos

Plăcintă cu brânză dulce și aluat fraged: un vis pufos
Plăcintă cu brânză dulce și aluat fraged: un vis pufos

Plăcinta cu brânză dulce este un desert făcut în casă extrem de pufos și de aromat. Se face repede și se termină la fel de repede. Aluatul este foarte simplu de preparat, iar umplutura îi să o aromă deosebită. Chiar și persoanele care nu iubesc atât de mult brânza, vor adora acest desert! Noi garatăm pentru așa deliciu!

Iată cum faci cea mai aromată și fragedă plăcintă cu brânză dulce!

Rețeta de plăcintă cu brânză dulce și aluat fraged

Ce ai nevoie:

  • Aluat :
  • 300 g faina
  • 150 g unt (82% grasime)
  • 1 plic praf de copt
  • 1 galbenus
  • 3 lg zahar pudra
  • smantana cat cuprinde (2-3 lg)
  • Umplutura :
  • 300 g branza de vaci
  • 250 g zahar pudra
  • 50 g unt
  • 4 galbenusuri
  • 200 g cartofi fierti
  • esenta de vanilie
  • 2 lg smantana
  • 5 albusuri
  • 2-3 lg gris

Cum prepari:

Intr-un castron cernem faina si o amestecam cu praful de copt, adaugam zaharul pudra, galbenusul, untul moale (la temperatura camerei), iar la sfarsit smantana cat cuprinde aluatul. Omogenizam si lasam deoparte.

Pentru a face umplutura mixam galbenusurile cu zaharul pudra, adaugam untul moale, apoi branza de vaci, smantana si cartofii fierti (curatati de coaja si sfaramati cu furculita sau cu degetele), esenta de vanilie. Pentru a obtine o crema fina, folosim mixerul vertical. La sfarsit incorporam cele 5 albusuri batute spuma tare cu un praf de sare. Omogenizam umplutura cu ajutorul unei linguri, pentru a ramane pufoasa.

Aluatul il impartim in 2 parti. prima foaie o intindem cu sucitorul pe masa, apoi rulam foaia pe sucitor si o asezam intr-o tava dreptunghiulara (25*35 cm) . Presaram grisul pe foaie, apoi rasturnam umplutura si acoperim cu cea de a doua foaie. Intepam cu furculita din loc in loc si dam la cuptor pana se rumeneste putin placinta.

Scoatem din cuptor, lasam sa se racoreasca si apoi presaram zahar pudra . Taiem cand este rece si servim.

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi