Sfaturi

Tăvălită de post cu nucă de cocos: prăjitura cea mai ușoară

Tăvălită de post cu nucă de cocos: prăjitura cea mai ușoară
Tăvălită de post cu nucă de cocos: prăjitura cea mai ușoară

Prăjitura Tăvălită de post este cu adevărat un desert de post foarte bună și pufos, care va fi pe gustul tuturor. Unde mai pui că se prepară extrem de rapid și nu necesită ingrediente complicate. Gustul de cocos și ciocolată te va cuceri de la prima înghițitură, iar aceasta va deveni prăjitura ta preferată cu siguranță.

Cum faci prăjitura Tăvălită cu cocos

Ingredientele necesare pentru acest desert deosebit:

  • Blat
  • 200 gr zahar
  • 5 linguri miere
  • 150 ml apa in care se dizolva 1 lingurita amoniac
  • 100 ml ulei
  • 500 gr faina
  • Sirop-crema
  • 300 ml apa
  • 300 gr zahar
  • 1 pachet margarina Unirea
  • 5 linguri cacao
  • esenta de rom
  • Ornament
  • Nuca de cocos sau nuca macinata

Cum o prepari:

Blat

Faina cernuta se pune intr-un bol peste care se adauga apa in care s-a dizolvat amoniacul,zaharul,mierea,uleiul,esenta de rom.Se amesteca bine pana la omogenizare completa si se pune aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina,apoi se baga la cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii. Pregatim siropul-crema.

Apa cu zaharul se pun pe foc si se lasa sa se lege putin.Se adauga cacaoa,se lasa sa se ingroasa putin.La sfarsit se adauga margarina si esenta de rom.Se da la o parte.

Taiem blatul(dupa ce s-a racit) si dam fiecare bucatica prin sirop.Atentie! Siropul trebuie sa fie cald,altfel se alege margarina. Dupa ce le-am trecut prin sirop,le „tavalim” prin nuca de cocos sau nuca macinata.

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi