Sfaturi

Borș de pește ca în Moldova. Rețeta autentică pe gustul tuturor

Borș de pește ca în Moldova. Rețeta autentică pe gustul tuturor
Borș de pește ca în Moldova. Rețeta autentică pe gustul tuturor

În fiecare an de la data de 25 martie creștinii ortodocși prăznuiesc Buna Vestire. În calendar este dezlegare la pește în această mare zi de sărbătoare, așa că vă propunem o rețetă de borș de pește cum se face în Moldova. Este o rețetă delicioasă, care va fi pe gustul tuturor și pe care vei continua să o faci mereu. Iată cum se prepară!

Cum faci borș de pește ca în Moldova, o rețetă originală

Ingrediente necesare pentru borș de pește

  • 1 kg peşte proaspăt (crap)
  •  1 ceapă mare
  •  1 morcov
  •  100 g orez
  •  1-2 ardei graşi
  •  500 g roşii sau suc de roşii
  •  1 legatura leuştean verde
  •  200 ml borş
  •  sare
  •  piper alb

Cum se prepară acest minunat borș:

Pentru început peștele se spală și se curăță foarte bine, cu mare atențe. Apoi se taie în felii și se pune la scurs într-o sită curată. Orezul se spală în 2-3 ape și se lasă la înmuiat într-un castron cu apă.

Până ce peștele se scurge se taie ceapa și morcovul, care se pun la fiert în 2 litri de apă, cu puțină sare, până se vor înmuia ușor (aproximativ 10 minute). Se pune apoi și peștele care s-a scurs bine între timp și se lasă la fiert până devine moale și fraged. Carnea de pește se scoate apoi în vasul cu apă și se dă deoparte.

Orezul se scurge de apă și se adaugă în oala cu legume. Se lasă la fiert cam 20 de minute.

Roșiile se opăresc, se decojesc și se dau prin blender (sau se zdrobesc cu ajutorul unei furculițe, dacă aveți răbdare). Se adaugă în oala cu ciorbă și se mai lasă să fiarbă câteva minute la foc mic. La final se adaugă borșul și bucățile de pește și se mai fierbe timp de 10 minute. La urmaă se adagă leuștean proapăt tocat mărunt. Poftă bună la cel mai bun borș de pește pe care l-ai gustat vreodată!

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi