Sfaturi

Conopidă cu usturoi în pâine – rețeta de post super gustoasă

Conopidă cu usturoi în pâine - rețeta de post super gustoasă
Conopidă cu usturoi în pâine - rețeta de post super gustoasă

Conopida cu usturoi în pâine este o rețetă de post super gustoasă și sățioasă care te va impresiona cu siguranță. Se face mai repede decât îți imaginezi și are o consistență bogată și un gust pătrunzător. sigur va fi pe placul tuturor, așa că da-i o șansă! Uite care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara această mâncare de post super delicioasă.

Cum faci conopidă cu usturoi în pâine

Ingredientele de care ai nevoie:

Pentru aluat

  •  200 g margarină
  •  400 g făină
  •  1 praf sare
  •  50 ml apă minerală

Pentru umplutură

  •  o conopidă mare
  •  2-3 căţei usturoi
  •  100 g caşcaval de post
  •  1 praf piper
  •  50 g margarină
  •  2 lingurite făină
  •  100 ml lapte de soia

Cum prepari conopida cu usturoi în pâine:

Pentru început conopida se curăță, se desface în buchețele care se spală foarte bine în mai multe ape. Se pune apoi la fiert într-un vas cu apă și sare. După ce a fiert câteva minute conopida se scoate într-o sită și se lasă să se scurgă bine.

Într-un vas curat se cerne făina și se adaugă margarina, sarea și apa minerală. Se frământă ușor până se obține un aluat omogen, cu o consistență tare. Se învelește într-o folie de plastic și se lasă la frigider 30 de minute.

Pentru a prepara umplutura se topește margarina. Usturoiul se pisează și se călește, apoi se adaugă făina și laptele cald. Se adaugă sare, piper și cașcaval dat prin răzătoare. Sosul urmează să fie turnat peste conopida care s-a scurs bine.

Aluatul se scoate apoi de la frigider șis e împarte în două bucăți. Acestea vor fi întinse cu sucitorul pe suprafața de lucru. Prima foaie se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se pune peste ea umplutura de conopiă și se acoperă cu cealaltă foaie de aluat. La cepete se răsucește frumos și se dă la cuptor până ce devine aurie/ rumenă deasupra. Poftă bună!

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi