Ai auzit până acum de ceai din frunze de căpșun? Este de mare ajutor într-o grămadă de afecțiuni și te poate scăpa de multe probleme de sănătate. Deși nu este un ceai foarte cunoscut, beneficiile sale întrec așteptărle și ar trebui să fie cunoscute de toată lumea. Iată cum faci acest ceai și la ce te ajută.
Cum faci ceai din frunze de căpșun
Frunzele de căpșun sunt bogate în vitamine și în fibre, fapt pentru care vin cu multe beneficii pentru sănătate la pachet. Aceste frunze se prepară sub formă de infuzieși pot fi combinate cu succes cu frunze de zmeur sau mur. Se folosește o linguriță la o cană de apă clocotită. Se acoperă 10 minute și apoi se strecoară ceaiul. Se îndulcește după gust.
Acest ceai are un puternic efect diuretic și digestiv. Totodată, frunzele de căpșun conțin o cantitate mare de calciu care ajută la menținerea sănătății sistemului osos. Acestea sunt bogate și în fier, un compus extrem de important pentru producția de hemoglobină.
Aceste frunze conțin o cantitate foarte mare de vitamina C, ceea ce le face de mare ajutor în episoadele de convalescență, perioadele cu sistem imunitar slăbit, stări de astenie. Totodată au o cantitate importantă de vitamina A, esențială pentru sistemul imunitar și de vitamina K, necesară pentru coagularea sângelui.
Ceaiul din frunze de căpșuni ajută în combaterea următoarelor probleme de sănătate:
- Balonare, flatulență, gaze intestinale
- Constipație, digestie încetinită
- Greață
- Crampe abdominale
- Diaree
- Aciditate gastrică excesivă
- Reumatism, artrită, gută
- Probleme ale ficatului
- Hipertensiune arterială
- Afecțiuni ale rinichilor
- Avitaminoze
Și cozile de căpșun pot fi utilizate pentru prepararea ceaiului. Acestea au un puternic efect calmant și antiinflamator și ameliorează durerile de stomac. Sunt foarte bune pentru persoanele care se confruntă cu probleme digestive sau inflamații în organism. Se prepară o infuzie la fel ca în cazul frunzelor: o linguriță de codițe la 250 ml de apă.