Sfaturi

Nuci umplute cu cremă de nucă și ciocolată. O rețetă originală, ca pe vremuri

Nuci umplute cu cremă de nucă și ciocolată. O rețetă originală, ca pe vremuri
Nuci umplute cu cremă de nucă și ciocolată. O rețetă originală, ca pe vremuri

Cine nu îndrăgește celebrele nuci umplute cu cremă de nucă și ciocolată? Sunt un desert foarte vechi și deosebit de delicios, perfect pentru iubitorii de nucă și nu numai. Cu rețeta pe care v-o prezentăm mai jos, nucile vor ieși foarte fregede și moi, iar crema fină, cu o consistență perfectă. Iată rețeta originală de nuci umplute, chiar ca pe vremuri!

Nuci umplute cu cremă de nucă și ciocolată! Cum procedezi să obții cel mai fraged aluat

Ingrediente de care ai nevoie pentru aluat:

1 lingură amoniac
5 ouă
2 pachete margarină
14 linguri zahăr
1,5 kg făină

Ingrediente de care ai nevoie pentru cremă:

2 pachete margarină
8 linguri pudră de cacao de bună calitate
1 cană zahăr pudră
1 cană nuci măcinate
1 lingură esență de rom

Cum se prepară:

Pentru a face aluatul se amestecă bine într-un vas încăpător ouăle, zahărul, amoniacul, margarina și făina. Aluatul obținut trebuie sp fie unul elastic, ușor de modelat, nu foarte dur.

Din acest aluat urmează să fie modelate biluțe mici pentru forma specifică de nuci. Orientați-vă la dimensiune cât să vă încapă numai bine în formă. Biluțele se pun în formă și se coc pe aragaz până când se rumenesc.

Puteți utiliza o formă electrică cu care este mai ușor de lucrat. Dacă nu aveți, forma tradițională își va face perfect treaba.

Pentru a prepara crema primul pas este să dați nucile prin mașina de nucă. Apoi acestea se amestecă cu margarina, cacao, zahăr pudră și esența de rom. Se omogenizează foarte bine.

Când cojile de nucă s-au răcorit se umplu cu cremă și se lipesc apoi două câte două. Nucile obținute se dau prin zahăr pudră, sau se lasă simple, după preferințe.

Astfel obțineți cele mai bune nuci umplute! Procesul este unul de durată, pentru că din cantitățile de mai sus veți obține multe coji de nucă. Așadar este bine să vă alocați măcar jumătate de zi pentru a prepara acest deliciu. Cu siguranță se va merita, căci sunt un vis!

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi