Acestea sunt cele mai bune plăcinte poale-n brâu pe care le-ai mâncat vreodată! Aceasta este o rețetă foarte veche care te ajută să prepari un desert foarte romat, pufos, care se păstrează proaspăt mai multe zile. Aceste plăcinte îi vor cuceri pe toți cei din familia ta și se prepară mai ușor decât crezi. Important este să respecți cu sfințenie toți pașii din rețetă. Doar așa vei obține plăcinte poale-n brâu autentice, foarte bune.
Cum faci plăcinte poale-n brâu ca în Moldova
Ingredintele pentru aluat
500 g făină
25 g drojdie
200 g zahăr
sare
200 ml lapte
3 ouă
100 ml ulei
Ingredientele pentru umplutura de brânză:
350 g brânză de vaci
3 linguri griș
2 ouă
1 fiolă esență de rom
2 pliculețe zahăr vanilat
150 g zahăr
Modul de preparare:
Cuptorul se va încinge la temperatura de 200 de grade. Tava se tapetează cu hârtie de copt, sau se unge cu unt și se tapetează cu făină.
Drojdia se dizolvă în puțină apă călduţă, după care se amestecă cu 2 linguri de zahăr și se lasă deoparte cel puțin 10 minute.
Se bat apoi ouăle și se adaugă laptele, uleiul, restul de zahăr şi toate aromele. Se amestecă bine apoi se pune și un vârf de linguriță de sare şi amestecul din drojdie și zahăr.
Făina se va încorpora treptat. Se frământă aluatul nu foarte mult și se face o bilă care se unge cu puțin ulei pe toate părțile. Vasul se acoperă cu folie alimentară și un prosop curat și se lasă la crescut într-un loc uscat și cald. Acesta trebuie să se dubleze.
Pentru umplutură se amestecă toate ingredientele, grișul fiind ultimul adăugat. Puneți griș în funcție de cât de moale sau uscată este brânza.
După ce a dospit, aluatul se rupe în bucăți cât penru o plăcintă. Se întinde câte o foaie nici prea groasă nici prea subțire și se adaugă umplutură. SE împăturește fiecare plăcintă de la colțuri. Acestea se presează deasupra ca și cum ați face un plic. Se pun în tavă și se mai lasă 20 de minute la crescut.
Se bate un ou cu puțin lapte și se ung plăcintele cu ajutorul unei pensule. Apoi se dau la cuptor pentru 30 de mintue sau până se rumenesc frumos. Poftă bună!