Sfaturi

Cum faci cea mai cremoasă prăjitură: îi dai gata pe toți cu ea. Crema fină te va cuceri

Cum faci cea mai cremoasă prăjitură: îi dai gata pe toți cu ea. Crema fină te va cuceri
Cum faci cea mai cremoasă prăjitură: îi dai gata pe toți cu ea. Crema fină te va cuceri

Această prăjitură deosebit de cremoasă îi va cuceri pe toți cei din familia ta și chiar și pe musafiri. Este o rețetă cu car enu ai cum să dai greș, pentru că este simplă și foarte ușoară. Iată cum prepari cea mai cremoasă și aromată prăjitură pe care ai gustat-o vreodată!

Prăjitură cu cremă fină și gust inconfundabil

Ingrediente pentru aluat:

130 gr unt

200 gr faina

250 ml de apa

5 oua

o priza de zahar

o priza de sare

Pentru crema:

200 gr unt

500 ml de lapte

60 gr amidon

60 gr faina

170 gr zahar

zahar pudra

1 pachetel de vanilie

Mod de preparare:

Aluat:

Amesteca apa cu zaharul, sarea si untul maruntit. Pune totul la foc mediu si amesteca pana cand untul se topeste. Ia cratita de pe foc si pune faina.

Amesteca foarte bine. Muta cratita inapoi pe foc si continua sa amesteci 2-3 minute, ca sa obtii un aluat mai consistent. Ia cratita de pe foc si incorporeaza ouale pe rand. Omogenizeaza dupa fiecare, folosind cu o spatula. Aluatul va avea o consistenta mai moale, dar nu prea lichid.

Tapeteaza cu hartie pergament o forma de copt, intinde aluatul in ea si baga in cuptorul incins la 200 de grade Celsius, timp de 30-35 de minute.

Crema:

Toarna 100 ml lapte intr-o cratita, apoi adauga amidonul si faina. Omogenizeaza cu un mixer. Toarna restul de lapte si adauga vanilia si zaharul. Muta cratita pe foc mediu, amestecand pana cand se ingroasa (va fierbe putin). Ia vasul de pe foc, toarna crema intr-un vas, acopera-l si lasa-l deoparte, ca sa se raceasca de tot.

Mixeaza untul moale, ca sa-l transformi in crema, dupa care incorporeaza-l in crema, cu ajutorul unei lingure. Amesteca dupa fiecare lingura.

Asamblare:

Taie blatul in jumatate. Pune o jumatate intr-un platou, acoper-o cu crema, apoi cu a doua bucata de aluat, dupa care cu putin zahar pudra. Baga prajitura in frigider pentur aproximativ o ora.

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi