Această rețetă de chiftelițe la cuptor pe pat de cartofi este foarte ușor de făcut și mult mai sănătoasă decât chifteluțele prăjite tradițional în ulei. Se merită din plin să o încerci, căci toată familia o va adora! Iată cum le prepari!
Rețetă de chifteluțe la cuptor pe pat de cartofi
Această rețetă de chifteluțe este super simplu de făcut și te salvează atunci când nu ai timp să pregătești un prânz sau o cină sofisticate. Este un fel de mâncare foarte sățios dar și foarte gustos și aromat. Este pe placul tuturor, așa că încearcă-l cu toată încrederea!
Ingrediente necesare:
- 400 g carne tocată
- 400 g cartofi
- 1 ceapă mică
- doi cătei de usturoi
- Sare, piper
- 150 g cașcaval (opțional)
- Pătrunjel verde tocat mărunt
Modul de preparare:
Pentru început se prepară chifteluțele. Se amestecă într-un vas carnea tocată cu o ceapă dată prin răzătoarea mică și cățelul de usturoi tăiat mărunt. Se dau apoi doi cartofi prin răzătoare și se scurg foarte bine de suc. Se adaugă peste compoziția din carne tocată. Se asezonează cu sare și piper după gust și se omogenizează compoziția foarte bine. Se formează apoi chiftele de mărime medie, care se dau momentan deoparte.
Într-o tavă de cuptor se pune puțin ulei. Cartofii se spală, se curăță de coajă și se taie în bucăți sau în rondele, după preferința fiecăruia. Se așează în tava de cuptor. Peste cartofi se pun chifteluțele și se presară deasupra sare și piper după gust.
Tava se dă la cuptor la temperatura de 180 de grade pentru 50-60 de minute. Cine dorește, poate să presare peste chifteluțe cascaval dat prin răzătoare, cu 10 minute înainte de a scoate tava din cuptor.
Când chifteluțele pe pat de cartofi sunt gata se presară deasupra pătrunjel verde tocat mărunt. Se servește cu o salată sau un soc după placul fiecăruia.