După ce faci acest tort tiramisu de casă nu o sa mai cumperi niciodată această prăjitură de la magazin. Se face super ușor și este deosebit de fin, aromat și gustos. Este un tort potrivit pentru orice ocazie, așa că nu ezita să îl pregătești la aniversări, petreceri sau sărbători. Cu siguranță vei impresiona pe toată lumea!
Cum faci tort Tiramisu de casă, în cel mai simplu mod
Ingrediente de care ai nevoie pentru blat:
- 2 ouă
- 50 g zahăr
- 35 g făină
- 10 g pudră de cacao
- 15 ml lapte
- 15 ml ulei
- 1/ 4 linguriță zeamă de lămâie
- 1 praf de sare
Ingrediente de care ai nevoie pentru cremă:
- 4 g gelatină
- 20 ml apă
- 45 g zahăr
- 2 gălbenușuri
- 200 g mascarpone
- 180 ml frișcă lichidă
Alte ingrediente necesare:
- 4 g cafea instant
- 40 ml apă fierbinte
- 30 ml rom
- Pudră de cacao pentru decor
Cum se prepară acest tort super delicios:
Mai întâi se prepară blatul. Primul pas este să amesteci bine de tot gălbenușurile cu zahărul. Zahărul trebuie să se topească complet și amestecul să devină foarte deschis la culoare. Se adaugă apoi uleiul în fir subțire și făina cernută cu cacao. La final se adaugă și laptele.
Albușurile se bat spumî tare cu sarea și zeama de lămâie. Când spuma s-a întărit suficient se adaugă compoziția din gălbenușuri și se încorporează amestecând ușor cu o spatulă, cu mișcări ample pentru ca aluatul să rămână aerat.
Se varsă aluatul într-o tavă de tort tapetată cu hârtie de copt. Se coace la 160 de grade pentru aproximativ 30 de minute sau până când blatul trece testul scobitorii.
Până este gata blatul, se va prepara crema. Se amestecă gălbenușurile cu zahărul până ce acesta din urmă se dizolvă în totalitate. Gelatina se pune în apă până se umflă și apoi se adaugă peste gălbenușuri. Această compoziție se pune pe baie de aburi și se amestecă încontinuu până devine mai consistentă și se îngroașă. Se lasă apoi să se răcorească.
Până ce compoziția se răcește complet se bate frișca. Apoi aceasta se adaugă peste compoziția rece, împreună cu mascarpone. Se omogenizează crema foarte bine și sedă la frigider pentru cel puțin o oră.
După ce crema s-a răcit și s-a întărit se poate monta tortul. Blatul se taie în două, sau în trei, după preferințe. Se însiropează cu un amestec făcut din cafea și rom. O parte generoasă din cremă se întinde peste primul blat, apoi se pune următorul blat și tot așa. Tortul se ornează cu cremă și cacao pudră, sau după preferințele fiecăruia. Poftă bună!