Sfaturi

Spumă de căpșuni- rețeta originală. Obții o spumă fină și aromată din fructe proaspete

Spumă de căpșuni- rețeta originală. Obții o spumă fină și aromată din fructe proaspete
Spumă de căpșuni- rețeta originală. Obții o spumă fină și aromată din fructe proaspete

Cine nu își amintește de acest desert iubit al copilăriei: spumă de căpșuni? Se face din numai trei ingrediente și poate fi consumată în mai multe feluri: ca atare, în prăjituri sau încorporată în diverse creme. Este pur și simplu un vis de vară: dulce și fină, cu o aormă puternică de căpșuni!

Cum faci spumă de căpșuni din numai 3 ingrediente

Pentru a prepara acest desert ușor de vară ai nevoie de numor trei ingrediente:

  • 250 g căpșuni congelate
  • 60 g zahăr
  • 2 albușuri

Cum se face:

Căpșunile se spală bine, se curăță de codițe și se lasă la scurs. Apoi se taie în două și cu ajutorul unui blender se mixează bine. Peste piureul obținut din căpșuni se adaugă zahărul și albușurile de ou și se mixează bine la viteză medie până ce se obține o spumă densă, fină și lucioasă. Spuma se lasă la rece cateva minute, apoi se poate consuma.

Puteți servi spuma de căpșuni ca atare, în pahare, decorată cu ciocolată rasă deasupra. Se poate pune și în diverse prăjituri sau deserturi. Dacă doriți puteți tăia câteva căpșuni în mici cubulețe și apoi le amestecați în spumă.

Un desert deosebit cu spumă de căpșuni se poate prepara în următorul fel. Într-un vas încăpător din sticlă se așează un rând de căpșuni, un rând de pișcoturi, un rând de spumă și tot așa. Deasupra se ornează cu frișcă și ciocolată dată prin răzătoare. Se lasă la frigider cel puțin două ore, pentru ca pișcoturile să se înmoaie. Ați obținut un desert gustos și răcoritor, perfect pentru orice ocazie! Poftă bună!

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi