Sfaturi

Tort de casă cu vanilie. Îl faci în 30 de minute și este o BUNĂTATE

Tort de casă cu vanilie. Îl faci în 30 de minute și este o BUNĂTATE
Tort de casă cu vanilie. Îl faci în 30 de minute și este o BUNĂTATE

Acest tort de casă cu vanilie se face foarte repede și ușor. Rezultatul este o bunătate cu blat pufos și cremă fină și aromată. N-ai nevoie de multe ingrediente și nici de prea mult timp, așa că îl poți face cu orice ocazie, chia rși atunci când te grăbești sau ai musafiri neașteptați.

Tort de casă cu vanilie – cum faci cel mai gustos tort

Pentru acest tort de casă nu ai nevoie de prea multe ingrediente. Cu siguranță pe majoritatea le ai deja în bucătăria ta. Iată de ce ai nevoie:

Ingrediente pentru blat :

  • 4 ouă
  • 150 g zahăr
  • 150 g făină
  • un plic de praf de copt

Ingrediente pentru sirop:

  • 250 ml apă
  • 150 g zahăr tos
  • Coaja de la o lămâie
  • un plic de zahăr vanilat

Ingrediente pentru crema de vanilie:

  • 500 ml smântână neîndulcită pentru frișcă 30-35%
  • un plic de zahăr pudră
  • 250 g mascarpone
  • o păstaie de vanilie (sau esență de vanilie)

Cum îl prepari:

Pentru început cuptorul se preîncălzește la 180 de grade Celsius. Se prepară apoi aluatul în modul următor. Ouăle se mixează împreună cu zahărul până la obținerea unui amestec fin și deschis la culoare. Se încorporează apoi făina cernută în prealabil, în mod treptat și se adaugă praful de copt.

Aluatul obținut se varsă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptor pentru aproximativ 15 minute sau până când o scobitoare introdusă în ijlocul lui va ieși curată. Se scoate apoi blatul din tavă cu grijă și se lasă la răcit pe un grătar. Se taie apoi în 2 sau 3 felii egale, în funcție de cât a crescut, dar și în funcție de cum vă place.

Pentru a face siropul se pun într-o cratiță apa, zahărul și coaja de lămâie. Se amestecă până ce zahărul se dizolvă complet. Siropul se lasă apoi la răcit.

Pentru a prepara crema aveți nevoie de mascarpone. Atenție! Acesta trebuie să fie direct din frigider. Se mixează într-un bol până ce devine o cremă fină, apoi se adaugă smântâna, zahărul pudră și semințele de la păstaia de vanilie. Se bate totul cu mixerul până se obține o cremă de consistență tare.

Pentru asamblare se procedează astfel: se pune primul blat, se însiropează și apoi se întinde peste el un strat generos de cremă. Se continuă astfel până la ultimul blat. torul se decorează cu cremă și cu frișcă, după preferințe. Se lasă la frigider pentru câteva ore. Poftă bună!

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi