Plăcinta cu mere este un preparat foarte iubit de orice familie: se prepară ușor, nu necesită ingrediente complicate și gustul este unic. Cu toate acestea, o plăcintă cu adevăat fragedă și aromată nu se obține ușor. Ai nevoie de ingrediente proaspete și un truc care va schimba totul! Vezi mai jos cea mai bună rețetă de plăcintă de mere!
Plăcintă de mere fragedă și foarte aromată, exact ca în copilărie
Dacă vrei să obții o plăcintă cât mai frageă este musai să folosești o cantitate mică de smântână. Aceasta va schimba toată consistența desertului și te vei alege cu o plăcintă de mere fabuloasă.
Ingrediente pentru blat:
- 500 g făină;
- 200 g unt moale/untură;
- 100 g smântână;
- 1 ou;
- 150 g zahăr;
- 2 fiole zahăr vanilat;
- 10 g praf de copt;
- 1 vârf de cuțit de sare;
Ingrediente pentru umplutură:
- 1, 5 kg mere;
- 3 linguri zahăr;
- 1 linguriță cu vârf scorțisoară pudră;
Mod de preparare:
Mai intai incepem cu umplutura, pentru a se putea răci. Pentru umplutura plăcintei cu mere, se spală merele, se dau pe răzătoarea mare. Se pun la calit într-un vas care nu lipește, cu 3-5 linguri de zahăr. Se adaugă și scorțișoara după 5 minute. După care se amestecă ocazional și, când se mai evaporă zeama, apoi se dă de pe foc și se lasă la răcit.
Într-un bol mare, se freacă untul cu zahărul. Se adaugă esența de vanilie și oul și bate ușor până obții un rezultat cremos. După care se pune și smântâna, care se amestecă până la omogenizare.
Astfel, separat, pentru aluatul de plăcintă cu mere, se combină făina cu sarea și praful de copt apoi adaugă peste amestecul cremos de mai sus, amestecând bine cu o lingură de lemn. Când aluatul care se formează se întărește și nu mai merge amestecat cu lingura, frământă cu mâna.
Când nu mai e lipicios aluatul pentru plăcinta cu mere, împarte-l în 2 bile egale. Presară făină pe masă și întinde cu făcălețul una din cele 2 bile. Se pune prima foaie în tavă și se așază umpltura deasupra.
Mai apoi se întinde și a doua bilă de aluat și apoi se acoperă cu ea umplutura din tavă.
Se dă tava la cuptorul preîncălzit timp de 30-35 de minute sau până când observi că s-a copt aluatul.
În final, se scoate din cuptor și lasă la răcit. Dacă vrei, presară zahăr pudră pe deasupra plăcintei și porționeaz-o.