Sfaturi

Prăjitura Rafaello fără coacere: cremoasă și rafinată, perfectă pentru orice ocazie

Prăjitura Rafaello fără coacere: cremoasă și rafinată, perfectă pentru orice ocazie
Prăjitura Rafaello fără coacere: cremoasă și rafinată, perfectă pentru orice ocazie

Prăjitura Rafaello reprezintă unul dintre cele mai delicioase deserturi preparate înc asă. Este o prăjitură fină, cremoasă, ideală pentru evenimente în familie sau pentru atunci când ai musafiri. Multă lume o prepară chiar și la sărbători, fiind un desert gradios care impresionează pe oricine.

Rețeta de prăjitură Rafaello

Deși pare fi fi complicată, rețeta de prăjitură Rafaello se prepară foarte rapid și nu necesită coacere. De aceea este perfectă chiar și pentru zilele în care te grăbești.

Ingrediente

250 g biscuiti vanilie
500 ml lapte
2 linguri amidon
4 linguri nuca de cocos
4 linguri zahar
100 g unt

Mod de preparare:

1. Separa o treime din cantitatea de lapte, iar restul da-o la fiert. In laptele pastrat dizolva zaharul, amidonul si nuca de cocos cat mai bine, incat sa nu formeze cocoloase.

2. Cand laptele clocoteste, adauga amestecul de ingrediente si amesteca pana ce crema s-a ingrosat. Adauga untul si amesteca pana cand se topeste complet. Lasa crema de cocos la racit pentru 10 minute.

3. Intr-o tava dreptunghiulara, intinde un strat subtire de crema. Asaza apoi un rand de biscuiti deasupra, urmat de 1/3 din crema.

4. Aseaza un alt rand de biscuiti, un altul de crema, inca unul de biscuiti si in final, intinde restul de crema deasupra.

(Recapitulare, de jos in sus: strat subtire de crema, biscuiti, glazura de ciocolata (optionala), 1/3 crema, biscuiti, 1/3 crema, biscuiti, 1/3 crema)

5. Deasupra, peste ultimul strat de crema, cerne printr-o sita rata un strat de nuca de cocos si da prajitura la frigider pentru minim 2-3 ore inainte de servire

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi