Sfaturi

Înghețată de pepene roșu făcută în casă, cu lapte condensat. Rețeta UȘOARĂ

Înghețată de pepene roșu făcută în casă, cu lapte condensat. Rețeta UȘOARĂ
Înghețată de pepene roșu făcută în casă, cu lapte condensat. Rețeta UȘOARĂ

Aceasta este cea mai bună înghețată de pepene roșu pe care ai mâncat-o vreodată! Ai nevoie de numai câteva ingrediente și puțin timp și obții un desert răcoritor cu care îi vei impresiona pe toți cei dragi. Are un gust atât de proaspăt și de bun și o consistență cremoasă, în ciuda faptului că este o înghețată dn fructe.

Rețetă de înghețată de pepene roșu

Ingrediente necesare:

  • o jumătate de pepene roșu de mărime mică
  • 200 ml de lapte condensat
  • sucul de la jumătate de fruct de lime
  • un vârf de linguriță de sare

Modu de preparare:

Pepenele se curăță de coajă și de semințe și se taie în cubulețe mici. Se așează cubulețele pe o tavă cu hârtie de copt și se dă tava în congelator pentru 2-3 ore.

Se scoate apoi pepenele și se amestecă într-un blender cu laptele condensat, sucul de lime și sarea. Compoziția trebuie să fie una foarte bine omogenizată și foarte foarte fină. Gustați și vedeți dacă este suficient de dulce pentru gustul vostru, iar dacă nnu, mai adăugați puțină miere de albine sau puțin lapte condensat.

Se dă tot amestecul obținut la frigider, într-o caserolă sau într-un vas special pentru înghețată. Se lasă peste noapte și apoi se poate servi. Este o înghețată deosebit de cremoasă datorită conținutului de lapte condensat și are un gust proaspăt și dulce datorită pepenelui.

Cu siguranță veți încerca această rețetă de casă de mai multe ori, pentru că va deveni preferata voastră. Nu mai este nevoie să luați înghețată de la magazin, plină de chimicale, coloranți și arome artificiale.

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi