Sfaturi

Nu mai arunca periuțele de dinți folosite! Sunt cele mai bune pentru asta

Periuța de dinți trebuie schimbată la fiecare trei luni dacă nu vrei să se transforme într-un teren fertil pentru bacterii. Chiar dacă o dezinfectezi – deja după 3-4 luni firele acesteia se deformează și devin periculoase pentru dinți și gingii. Dar asta nu înseamnă că trebuie să o arunci. Iată 10 moduri cum poți să o folosești.

Întrebuințări periuța de dinți

#1. Curăță aragazul

Folosește periuța de dinți pentru a curăța ochiurile aragazului și zonele adiacente. Periuța de dinți este indispensabilă pentru curățarea locurilor greu accesibile și spațiilor mici și înguste, unde cârpele și bureții sunt inutili.

#2. Curăță rosturile de la gresie și faianță

Amestecă 100 de ml de apă cu 100 de grame de bicarbonat, până obții o soluție cremoasă, omogenă, asemănătoare cu smântâna și aplică amestecul pe chituri la fel ca în imaginea de mai jos. Lasă soluția să stea timp de 10 minute, după care freacă rosturile cu periuța de dinți până se curăță complet.

#3. Curăța aeratorul de la robinet

Aeratorul e un fel de dop găurit, montat la gura robinetului pentru a optimiza consumul de apă. Cu timpul, el se umple cu mucegai și bacterii. Prin urmare, din când în când trebuie curățat, iar periuța de dinți e un instrument ideal în acest sens. De asemenea, ea poate fi folosită pentru curățarea sistemului de scurgere.

VEZI SI: Stii si tu: cum sa cureti ochiurile si gratarul de la aragaz

#4. Îndepărtează urmele de cretă și creioane colorate

Pentru a șterge desenele de pe perete, aplică puțină pastă de dinți pe locul cu pricina și șterge desenul cu periuța, făcând mișcări circulare ușoare. De altfel, grăsimea, iarba, cerneala, petele de transpirație, petele de ulei și urmele de cafea pot fi îndepărtate mai ușor dacă le tratezi mai întâi cu pastă de dinți.

#5. Curăță tastatura

Cu timpul, tastatura laptopului se umple cu praf și firimituri. Puțini se încumetă să o îndepărteze complet pentru a curăța pe sub taste. Majoritatea oamenilor șterg doar suprafața acesteia. Dar ce-ar fi să mergi un pic mai departe și să cureți și printre taste. Pentru asta vei avea nevoie de o periuță veche de dinți.

#6. Curăță răzătoarea

Răzătoarea se curăță mult mai ușor dacă folosești o periuță de dinți. De altfel, pentru a preveni acumularea de grăsime pe răzătoare, unge răzătoarea cu ulei înainte de a rade cașcavalul.

CITEȘTE: Lucrurile din dormitorul tău care îți pot pune sănătatea în pericol

#7. Pensulă pentru vopsit părul

Dacă îți vopsești părul acasă, poți folosi periuța de dinți ca pensulă pentru vopsit părul. Ea are dimensiunea ideală pentru a aplica vopseaua cu precizie chiar și în locuri greu accesibile și lasă mai puține urme

#8. Spălarea legumelor

Periuța de dinți e un instrument ideal pentru a îndepărta urmele de sol de pe legume. De exemplu de pe ciuperci și de pe alte produse cu coaja fragilă. Cât și de pe castraveți sau cartofi.

#9. Curăță uscătorul de păr

Mai devreme sau mai târziu, uscătorul se poate umple cu fire de păr, puf sau tot felul de scame. Din fericire, el poate fi curățat ușor cu ajutorul unei periuțe de dinți.

#10. Curăță sistemul de ventilare

Exact același lucru este valabil și pentru sistemul de ventilare din casa ta. Periuța de dinți este instrumentul perfect pentru a curăța grilele de ventilație din baie și canalele de aer din mașină. Aceste locuri, predispuse la acumularea de praf și murdărie, reprezintă un teren excelent pentru ciuperci și bacterii.

VEZI: Cum poți albi pernele îngălbenite – cel mai la îndemână truc

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi