Sfaturi

Prăjitură fără coacere, cu biscuiți, cremă fină și glazură de caramel

Prăjitură fără coacere, cu biscuiți, cremă fină și glazură de caramel
Prăjitură fără coacere, cu biscuiți, cremă fină și glazură de caramel

Această prăjitură fără coacere va deveni preferata ta! Este perfectă de pregătit în zilele călduroase, pentru că nu trebuie să pornești cuptorul și nici nu trebuie să stai mult în fața aragazului. Reprezintă un desert tare gustos, ideal pentru iubitorii de ciocolată și caramel. Unde mai pui că se prepară tare ușor din ingrediente pe care le ai prin casă! Iată ce trebuie să faci ca să obții celmai delicios desert fără coacere.

Cea mai bună prăjitură fără coacere, cu o glazură aromată de caramel

Ingredientele de care ai nevoie:

  • 500 g lapte praf
  • 250 g unt
  • 5 linguri pudră de cacao
  • 250 ml apă
  • 6 linguri zahăr
  • 500 g biscuiți

Pentru glazura de caramel:

  • 200g zahăr
  • 100ml apă
  • 200ml smântână dulce ( aproximativ 30% grăsime)
  • 50 g unt
  • sare (un praf)

Modul de preparare:

Primul pas este să amesteci laptele praf cu cacao și untul moale, la temperaura camerei. Se omogenizează bine totul cu ajutorul unui mixer.

Într-un vas se pun la fiert apa și zahprul și se lasă la foc mic până ce compoziția scade și se leagă un sirop potrivit ca și consistență. Acest sirop se lasă să se răcorească 5 minute și apoi se toarnă pentru compoziția preparată anterior. Se amestecă bine și se dă totul la figider pentru 2 ore.

Următorul pas este să ansamblăm prăjitura. În tava în care o veți seri se așează un rând de biscuiți, un strat generos de cremă și tot asa până ce ultimul strat rămâne de biscuiți. Peste acesta se va turna glazura de caramel.

Pentru glazură se pun apa cu zahărul pe foc. Se lasă la foc mic până ce compoziția devine ușor aurie (NU maronie). Se amestecă untul până ce acesta se topește complet și apoi se adaugă smântâna. Se mai lasă pe foc un minut, amestecând încontinuu. Se lasă apoi caramelul la răcit și apoi se toarnă peste prăjitură. Se lasă desertul la rece pentru 2 ore sau chiar peste noapte. Poftă bună tuturor!

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi