Aceste amandine de post sunt foarte fine, pline de cremă și aromate. Le poți pregăti când ai musafiri sau pur și simplu când vrei să te bucuri de un desert deosebit. Atât cei mari cât și ce mici le vor îndrăgi cu siguranță.
Cele mai delicioase amandine de post – se pregătesc repede și ușor
Ingrediente necesare pentru blat:
- 3 căni faina
- 1 1/2 cană zahăr
- 1/2 cană cacao
- 1 plic praf de copt
- 2 lingurițe rase bicarbonat
- 1/2 linguriță sare
- 2 căni apă
- 1/2 cană ulei
- 2 lingurițe oțet
Ingrediente pentru sirop:
- 120 g zahăr
- 250 ml apă
- esență de rom
Ingrediente pentru cremă:
- 400 g margarina
- 250 g zahăr pudră
- 3-4 linguri cacao
- esență de rom
Ingrediente pentru glazură:
- 3 plicuri glazura de ciocolată
Mod de preparare:
Într-un vas încăpător se amestecă făina, zahărul, cacao, praful de copt, bicarbonatul și sarea.
Într-un alt vas se amestecă apa cu uleiul și cu oțetul și se toarnă peste amestecul de ingrediente uscate. Se omogenizează totul foarte bine și se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se lasă la cuptorul încălzit la 180 de grade pentru aproximativ jumătate de oră. Când este gata blatul se lasă la răcit și apoi se taie în două.
Zahărul se caramelizează într-un vas cu fundul gros și se stinge cu puțină apă. Selasp pe foc până ce se topește complet. Se adaugă esența de rom după gust. Se lasă totul să se răcorească.
Margarina se topește la cuptorul cu microunde până se înmoaie puțin. Se adaugă zahărul pudră și cacao. Se amestecă până la obținerea unei creme spumoase. Se adaugă esența de rom.
Prima jumătate de blat se însiropează și apoi se întinde un strat generos de cremă. Se pune apoi al doilea blat, se însiropează și se dă prăjitura la frigider pentru 2 ore.
Prăjitura se scoate apoi din frigider și se porționează, după care se prepară glazura potrivit instrucțiunilor de pe plic. Se toarnă peste prăjitură și apoi, după ce s-a întprit, se decorează cu puțină cremă. Se dă desertul la rece până o să îl consumați!