Prăjitura Semilună este una dintre cele mai fine prăjituri de casă: are cremă aromată cu nucă și o glazură care îi oferă cea mai delicată textură. Este cu adevărat un dulce deosebit pe care gospodinele în prepară atunci când doresc să pună ceva special pe masă! Uite cum pregătești prăjitura Semilună în cel mai ușor mod.
Cum faci prăjitura Semilună, cea mai fină și aromată
Prăjitura Semilună este un dulce complex, care trebuie preparat cu multă atenție. Dacă vei respecta pașii întocmai vei obține un desert extraordinar de gustos și aspectuos. Iată care sunt ingredientele necesare pentru a prepara această delicioasă prăjitură:
Ingrediente pentru blat:
- 6 albușuri
- 120 g zahăr
- 2 lingurite de cacao de bună calitate
- 150 g unt
- 150 g făină tip 000
- un praf de copt
- 150 g nucă dată prin mașină
- Ingrediente pentru glazură:
- 6 gălbenusuri
- 150 g zahăr pudră
- un plic de zahăr vanilat
Ingrediente pentru cremă:
- 100 ml lapte
- 160 g zahăr
- 150 g nucă dată prin mașină
- 100 g ciocolată de bună calitate
- o linguriță esentă de rom/ vanilie
- 200 g unt de 82% grăsime
Cum o prepari:
Mai întâi se prepară blatul. Primul pas este să freci untul cu 80 de grame de zahăr până obții o spumă aerată. Adaugă apoi făina, praful de copt și nuca. Omogenizează totul foarte bine cu o spatulă. Aluatul nu trebuie să aibă cocoloașe.
Mai apoi, într-un alt vas amestecă albușurile cu 80 grame de zahăr și bate totul cu mixerul până obții o spumă de consistența bezelei. Adaugă această spumă peste aluatul preparat anterior și amestecă cu spatula, cu mișcări ușoare, până încorporezi toată spuma de albușuri.
Toarnă toată compoziția în tava de copt pe care ai tapetat-o cu hârtie de copt. Blatul se coace la aproximativ 180 de grade în jur de 15-20 de minute. Atenție! Blatul trebuie să fie copt doar pe jumătate.
Pentru a face glazura se amestecă bine gălbenușurile cu zahărul, până se deschid la culoar eși își dublează volumul. Această cremă se întinde peste blatul copt pe jumătate. Tava se dă din nou la cuptor și se mai lasă 10 minute.
Urmează prepararea cremei de nucă. Laptele si zahărul se amestecă într-un vas și se pun la foc mic. Amestecă încontinuu până zahărul se topește și obții un sirop foarte consistent. Adaugă apoi untul și ciocolata și amestecă până obții o cremă omogenă. Adaugă apoi esenșa și nuca și ia vasul de pe aragaz. Crema se amestecă bine și se lasă să se răcorească.
După ce crema s-a răcit, se întinde peste blatul prăjiturii. Se dă totul la frigider cel puțin 2-3 ore. Se decopează apoi prăjitura în formă de semilună. Se pudrează cu zahăr, după placul fiecăruia. Poftă bună la prăjitura Semilună!