Ai banane prea coapte pe care te gândeai să le arunci? Fă aceste brioșe cu banane care vor ieși mega pufoase și aromate. Nu te mai saturi de ele și sunt ideale atât pentru cei mari cât și pentru cei mici. Odată ce mirosul lor delicios se va răspândi în bucătărie, vei ști că a fost cea mai bună alegere. Unde mai pui că se fac și super rapid, cu puține ingrediente.
Cum faci cele mai bune brioșe cu banane
Brioșele cu banane se fac cu fructe foarte coapte, care au coaja aproape neagră. Astfel vei obține un desert extrem de aromat și parfumat, iar textura brioșelor va fi una deosebită. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara acest desert extraordinar de simplu:
- 3 banane foarte bine coapte
- 1 ou
- 6 linguri de zahăr
- 50 grame de unt topit
- 6-8 linguri de făină
- un praf de sare
- un praf de copt
- esență de vanilie
- coajă rasă de portocală sau lămâie
- fulgi de ciocolată (opțional)
Modul de preparare:
Cuptorul se preîncălzește la 180 de grade. Bananele se curăță de coajă și se pasează foarte bine cu ajutorul unui mixer vertical sau cu furculița. Untul se pune la topit în cuptorul cu microunde. Se adaugă mai apoi oul, zahărul, untul, esența de vanilie, coaja de portocală. Se omogenizează totul foarte bine.
Într-un alt vas se amestecă făina cernută cu sarea și praful de copt. Se adaugă compoziția uscată peste compoziția cu banane și se amestecă foarte bine cu o spatulă. Asigurați-vă că obțineți un aluat omogen și moale, pe care să îl puteți pune cu lingura în forma de brioșe. Mai adăugați făină doar dacă este necesar, sau dacă aluatul vi se pare prea tare mai puteți pune puțin unt. La final puteți încorpora fulgi de ciocolată dacă doriți.
Se pune aluatul cu lingura, în formele de brioșe tapetate cu unt, sau hârtie de copt, după caz. Se lasă la cuptor aproximativ jumătaet de oră sau până trec proba scobitorii. Se scot și se lasă la răcit. Poftă bună la cele mai pufoase brioșe cu banane pe care le-ai gustat vreodată!