Sfaturi

Chec cu mere făcut în casă. Se pregătește rapid și rezultatul este SUPER PUFOS și FRAGED

Chec cu mere făcut în casă. Se pregătește rapid și rezultatul este SUPER PUFOS și FRAGED
Chec cu mere făcut în casă. Se pregătește rapid și rezultatul este SUPER PUFOS și FRAGED

Astăzi îți arătăm cum să faci cel mai fraged, pufos și aromat chec cu mere pe care l-ai pregătit și gustat vreodată. Este vorba despre o rețetă care se face foarte repede și are un gust deosebit. Merele îi dau o aromă nemaipomenită și o consistență fragedă, perfectă.

Cum faci cel mai delicios chec cu mere în cel mai scurt timp

Ingredientele de care ai nevoie:

  • 150 grame zahăr
  • 2 ouă mari
  • 200-250 grame făină
  • 1 linguriță rasă bicarbonat de sodiu
  • 250 grame chefir
  • 2-3 mere
  • o linguriță de unt moale
  • esență de vanilie

Mod de preparare pentru checul cu mere:

Cuptorul se preîncâlzește la 180 de grade.

Într-un vas încăpător se bat foarte bine ouăle și apoi se adaugă zahărul. Se bate compoziția aceasta cu un tel până ce devine deschisă la culoare, omogenă și foarte pufoasă. Următorul pas este adăugarea chefirului. Se încorporează bine.

Între timp merele se spală, se curăță de coajă și se taie cubulețe mici. Acestea se adaugă peste compoziția din ouă și chefir. Se adaugă și esența de vanilie și se amestecă bine.

Făina se cerne împreună cu bicarbonatul de sodiu și apoi se adaugă peste compoziția lichidă, treptat. Cu ajutorul unei palete sau a unei linguri de lemn se amestecă ușor, pentru a nu se forma cocoloașe în aluat. Trebuie să obțineți un aluat moale ca de chec, care să poată fi turnat cu ușurință în tava de copt.

Tava se unge cu unt și se tapetează cu făină. Se pune aluatul în tavă și se dă la cuptor apoximativ 45 de minute. Checul cu mere este gata când trece testul scobitorii (se introduce o scobitoare în mijloc și dacă nu rămâne aluat pe ea, înseamnă că prăjitura este coaptă).

Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească complet înainte de a fi consumat. Se pudrează cu zahăr pudră după gust. Poftă bună la cel mai delicios chec!

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi