Ingrijire

Rețetă cu țelină și lămâie. Previne multe boli, elimină excesul de apă și grăsimea din talie

Rețeta cu țelină și lămâie. Previne multe boli, elimină excesul de apă și grăsimea din talie
Rețeta cu țelină și lămâie. Previne multe boli, elimină excesul de apă și grăsimea din talie

Această rețetă cu țelină și lămâie este foarte bună pentru persoanele care vor să își întărească sistemul imunitar, dar și pentru cele care vor să slăbească și să elimine excesul de apă din organism. Lămâia protejează întregul corp prin conținutul crescut de vitamina C și ajută la eliminarea apei în exces prin efectul depurativ pe care îl are. Țelina contribuie la sănătatea sistemului digestiv și este un puternic antioxidant natural.

Rețetă cu țelina și lămâie – te ajută să topești grăsimea din talie

Pentru a prepara această rețetă cu țelină și lămâie ai nevoie de 400 de grame de rădăcină de țelină și 1 kilogram de lămâi organice, car enu au fost stropite sau tratate.

Cum procedezi:

Se spală țelina foarte bine șis e dă prin răzătoarea mare cu tot cu coajă! Lămâile și spală bine și coaja lor se dă de asemenea prin răzătoare (mică de această dată).

Coaja rasă de lămâie și țelina se amestecă într-un vas care poate fi pus pe aragaz. Peste aceste ingrediente se pun 2 litri de apă și se dă vasul la foc mic. Se fierbe aproximativ jumătate de oră, amestecând din când în când.

Se ia apoi amestecul de pe foc și se lasă să se răcească complet. Lămâile se storc bine și sucul lor se toarnă peste amestecul preparat în prealabil. Bătura obținută urmează să fie bine strecurată. Se pune într-o sticlă de sticlă, de culoare închisă (cum sunt, spre exemplu, sticlelel de bere). Se ține în frigider, bine închisă.

Cum se administrează această băutură: Se recomandă câte 100 ml de 3 ori pe zi, înainte de  mesele principale. Se țin astfel de cure maxim două săptămâni, apoi se face pauza cel puțin o lună. Sucul se poate consuma ca atare sau se poate dizolva cu apă, în proporții egale, în funcție de gustul dumneavoastră.

Această rețetă cu țelină și lămâie are un puternic efect antioxidant, depurativ, antiinflamator și este un adjuvant excelent în curele de slăbire. Contribuie la eliminarea grăsimii viscerale și revitalizează întregul organism încă de la prima cură. Totodată, este important de știut că întărește imunitatea și previne o mulțime de boli. Este indicat să faceți o astfel de cură primăvara și toamna.

Mare atenție! Cereți întotdeauna sfatul medicului înainte de a apela la orice tratament naturist!

You may also like

Comments are closed.

More in Ingrijire