Sfaturi

Prăjitura Deșteaptă – aproape că se face singură și nu te mai saturi de ea

Prăjitura Deșteaptă - aproape că se face singură și nu te mai saturi de ea
Prăjitura Deșteaptă - aproape că se face singură și nu te mai saturi de ea

Ați auzit vreodată de prăjitura deșteaptă? Aproape că se face singură și gospodinele sunt înnebunite după ea. Este foarte simplu de făcut, iar crema și aluatul se divizează singure în timpul coacerii. Totul se datorează diferențelor de conținut de grăsime.Secretul ei este să folosești o tavă suficient de adâncă. Astfel vei obține cea mai frumoasă și bună prăjitură deșteaptă.

Cum se face prăjitura deșteaptă, ce mai simplu și delicios desert pe care l-ai gustat

Toate gospodinele adoră acestă prăjitură pentru că se face foarte simplu și este un adevărat deliciu. Tot ce trebuie să faci este să găsești o tavă potrivită, cât mai adâncă și să ai ingrediente proaspete. În rest, prăjitura se face aproape singură! Da, ai citit bine! Iată care sunt ingredientele necesare și cum procedezi!

Ingrediente pentru prăjitura deșteaptă:

  • 4 ouă;
  • 2 pahare de lapte (cald);
  • 1 pahar de apă;
  • 1 pahar de zahăr;
  • 115 gr de făină;
  • 125 gr de unt;
  • 1 linguriță de vanilie

Modul de preparare:

Albușurile se vor separa de gălbenușuri cu mare atenție. Acestea se pun într-un vas încăpător și se bat spumă, cu un vârf de linguriță de sare. Spuma trebuie să fie tare, să nu alunece când întoarceți vasul cu susul în jos.

Gălbenușurile se bat cu zahărul și apa. Untul se topește și apoi se lasă să se răcorească. după ce s-a răcorit se adaugă peste compoziția de gălbenușuri. Se amestecă totul foarte bine., iar apoi se toarnă deasupra laptele cald și făina. Veți obține un aluat care trebuie bine omogenizat.

După ce aluatul a fost amestecat bine și adaugă albușurile și se omogenizează în continuare cu mișcări ușoare.

Tot aluatul obținut se pune în tava care a fost în prealabil tapetată cu unt și făină. Se dă la cuptor aproximativ o oră, la temperatura de 180 de grade.

Prăjitura deșteaptă se scoate apoi din cuptor și se lasă la răcit. Se pudrează cu zahăr pudră și se taie în ce formă doriți. Este absolut delicioasă și veți rămâne impresionați de cum s-au separat straturile: un blat pufos și o cremă fină. Poftă bună!

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi