Sfaturi

Rețetă de colivă pentru Moșii de toamnă. Rețetă bine păstrată, va ieși o colivă super aromată

Rețetă de colivă pentru Moșii de toamnă. Rețetă bine păstrată, va ieși o colivă super aromată
Rețetă de colivă pentru Moșii de toamnă. Rețetă bine păstrată, va ieși o colivă super aromată

Astăzi vă propunem o rețetă de colivă pentru Moșii de toamnă, păstrată din generație în generație, foarte gustoasă și aromată. Dacă se respectă toți pașii veți obține o colivă cu o consistență perfectă și un gust deosebit de bun.

Cum faci cea mai bună colivă pentru Moșii de toamnă 2023

Ingrediente necesare:

  • 500 gr grâu decorticat sau arpacaș
  • 375 grame de zahăr
  • 250 grame de miez de nucă
  • coajă rasă de lămâie
  • o cană de pesmet
  • zahăr pudră pentru ornat
  • o linguriță rasă cu sare
  • cacao și bomboane

Mod de preparare:

Grâu se alege cu atenție și se spală în mai multe ape. Apoi se pune într-un vas încăpător în care se toanră apă cât să îl acopere o palmă. Se fierbe grâul aproximativ o oră, amestecând des pentru a nu se prinde de oală.

Oala se ia apoi de pe foc și se acoperă cu un prosop curat și apoi o pătură, pentru a nu se răci brusc. Se lasă deoparte cam 5-6 ore. Se adaugă apoi tot zahărul și se fierbe până s eleagă bine, amestecând cu o lingură de lemn cât mai des.

După ce compoziția s-a legat bine se ia oala de pe foc și se lasă descoperită să se răcească. Se dă apoi la frigider până la finisare.

Când se așează pe platou se scoate din frigider, se ia pojghița formată deasupra cu ajutorul unei linguri și se adaugă sarea, vanilia, coaja rasă de lămâie și nucile care au fost măcinate în prealabil. Se amestecă bine și se așează pe un platou curat. Se modelează cu ajutorul unei spatule ca să capete forma dorită.

Peste colivă se cerne pesmetul , care va fi apoi presat cu ajutorul unui carton curat. Se cerne deasupra zahăur pudră, cacao și se ornează cu bomboane după placul fiecăruia. Puteți folosi un șablon special pentru a crea forma de cruce sau alte forme dorite din cacao.

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi