Ingrijire

Rețetă pentru curățarea și reactivarea sistemului limfatic. Te scapă de multe probleme

Rețetă pentru curățarea și reactivarea sistemului limfatic. Te scapă de multe probleme
Rețetă pentru curățarea și reactivarea sistemului limfatic. Te scapă de multe probleme

Curățarea sistemului limfatic ar trebui să vă preocupe atunci când vă confruntați cu oboseală cronică, infecții frecvente, alergii, stres cronic sau sinuzită. Aceste semne vă indică probleme clare cu sistemul limfatic și puteți apela la un remediu de curățare și detoxifiere. Netratate, aceste probleme pot cauza deteriorări majore în organismul uman.

De ce este importantă curățarea sistemului limfatic

Limfa este un lichid transparent care circulă prin vasele și ganglionii limfatici și în spațiile intercelulare ale organismului, transportând diferite substanțe între sânge si țesuturi. Dacă circulația limfei este afectată apar numeroase simptome neplăcute. Printre acestea se numără: infecțiile frecvente, sinuzita, probleme cu somnul, cearcăne și oboseală cronică, stres, ganglioni umflați.

Probleme cu circulația limfatică pot apărea atunci când aveți un stil de viață dezordonat. Consumul de lactate, tutun, alcool în exces, pesticide afecteză foarte mult această parte din organismul uman. Deasemenea numeroase bacterii și virusuri pot avea un impact negativ asupra sistemului limfatic și poate incetini activitatea acestuia.

Pentru curățarea sistemului limfatic puteți apela și la remeedii naturiste, care au multiple proprietăți benefice. Vă propunem o rețetă simplă și de efect în acest sens!

Cum faci remediul pentru detoxifierea sistemului limfatic

Decoct din gălbenele, lipicioasă și lumânărică:

Pentru a prepara acest decoct aveți nevoie de 2 părți de gălbenele, 2 părți de lipicioasă și o parte de lumânărică. Plantele se se acoperă cu apă rece și se fierb la foc mic timp de 20-45 de minute. Se beau 2-3 căni de ceai pe zi, timp de 6-8 săptămâni.

Gălbenelele sunt binecunoscute pentru proprietățile lor antiinflamatoare și antiseptice. Totodată, acestea sporesc imunitatea organismului, ajută la curățarea limfei și scad inflamația.

Lipicioasa stimulează activitatea sistemului limfatic și a organelor, ajută în cazul congestiei limfatice si a ganglionilor limfatici inflamați, curăță și hrănește sângele.

Lumânărica decongestionează limfa prin activarea funcției sale și tratarea ganglionilor limfatici umflați sau blocați la nivelul gâtului, brațelor și regiunii inghinale.

 

You may also like

Comments are closed.

More in Ingrijire