Sfaturi

Lapte de pasăre: desertul genial al copilăriei. REȚETA ORIGINALĂ, așa cum făceau mamele noastre

Lapte de pasăre: cel mai iubit desert din copilărie. REȚETA ORIGINALĂ
Lapte de pasăre: cel mai iubit desert din copilărie. REȚETA ORIGINALĂ

Îți mai amintești de faimosul lapte de pasăre? Este desertul cel mai iubit din copilărie și deși pare dificil de făcut, este de fapt foarte simplu și rapid. Îți punem la dispoziție o rețetă originală, după care vei face cel mai fin și aromat lapte de pasăre pe care l-ai mâncat vreodată. Uite cum trebuie să procedezi!

Cum faci lapte de pasăre, desertul cel mai îndrăgit din copilăria noastră

Toate mamele și bunicile făceau lapte de pasăre pe vremuri. Era unul dintre cele mai cerut deserturi în orice familie, fiind extrem de aromat, delicat și cu o textură bogată. Dacă respecți această rețetă originală întocmai, vei obține cel mai bun lapte de pasăre. Ai nevoie de următoarele ingrediente:

Ingredientele necesare:

400 ml lapte
4 ouă
200 g zahăr
1 pliculeţ zahăr vanilat
o lingură făină
coajă de la o portocală /lămâie sau câteva bucăţele de ciocolată (preferabil cu lapte sau albă)

Modul de prepparare:

Pentru început se separă gălbenușurile de albușuri. Veți bate apoi albușurile cu câteva linguri de zahăr până se vor întări și nu vor mai pica de pe lingură. Acest pas este unul foarte important.

Într-un alt vas se bat gălbenușurile cu restul de zahăr și făina. Se omogenizează foarte bine. Trebuie să obțineți o cremă foarte fină și deschisă la culoare, aproape albă.

Laptele se pune la fiert cu zahărul vanilat. Când laptele aproape dă în fiert se dă focul mic și se pun în cratiță bulgări de albuș de mărime medie. Din când în câd se întorc bulgării de cealaltă parte. Ei trebuie să se întărească foarte bine, apoi îi scoateți într-o strecurătoare.

Se strecoară apoi laptele printr-o strecurătoare foarte fină și se adaugă crema din gălbenușuri. Se amestecă energic până ajunge la consistența dorită și apoi se lasă la răcit.

După ce s-a răcit se servește cu bulgărașii din albuș deasupra. Îl puteți orna cu ciocolată rasă. Este un adevărat deliciu și vă va aduce multe amintiri frumaose în gând! Poftă bună!

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi