Sfaturi

Salam de biscuiți Raffaello. Ai nevoie de biscuiți, lapte condensat, nucă de cocos…

Salam de biscuiți Raffaello. Ai nevoie de biscuiți, lapte condensat, nucă de cocos...
Salam de biscuiți Raffaello. Ai nevoie de biscuiți, lapte condensat, nucă de cocos...

Salamul de biscuiți Raffaello este un desert deosebit car eînlocuiește cu succes tradiționalul salam de biscuți. Dacă vrie o alternativă mai elegantă, mai gustoasă și mai aspectuoasă, pregătește această variantă! Toată lumea va îndrăgi din plin acest desert. Uite care sunt ingredientele de care ai nevoie ca să faci salamul de biscuiți cu cocos!

Cel mai bun salam de biscuiți Raffaello

Ingrediente:

  • 400 g biscuiți simpli
  • 400 ml lapte condensat
  • 200 g nucă de cocos
  • 100 g unt
  • 100 g zahăr
  • 2 foi napolitană
  • 40 g cacao
  • 120 ml apă
  • 15 ml esență de rom

Mod de preparare:

Rulouri pane cu carne tocată și cașcaval: așa deliciu nu ai mai mâncat

Într-un vas încăpător se toarnă  laptele condensat. Se pune deasupra nuca de cocos, foile de napolitană mărunțite și se amestecă foarte bine. Turnăm compoziția pe o folie alimentară și formăm cu mare grijă o ruladă. Această ruladă se dă la frigider.

Pentru sirop, se pune apa la fiert și apoi se adaugă zahăr, pudra de cacao, untul și esența de rom. Mixăm bine până obținem un sirop fin și omogen.

În alt vas separat, se pun biscuiții marunțiți bine cu ajutorul blenderului. Peste ei se toanră siropul pregătit anterior și se pune compoziția obținută pe o folie alimentară. Așezăm rulada pregătită anterior și rulăm prăjitura.

Se lasă la frigider 2-3 ore înainte de servire. Se taie felii și se așează pe un platou. Să aveți poftă bună!

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi